MORA BAREM JEDNA POBEDA U LIGI NACIJA: Srbija se bori za lakši put ka Evropskom prvenstvu!

8
srbija-trening
Japanac u redovima Srbije otkrio tajnu uspeha! foto: FSS/Nebojsa Parausic

Mnogi nisu baš shvatali koncept Lige nacija, ali se pokazalo da takmičenje može da donese dosta beneficija. Uz to, reprezentacije umesto prijateljskih mečeva uigravaju sastave u borbi za bodove.

U dosadašnja dva izdanja, Srbija se dobro pokazala, a da bi utisak bio potpun trebaće nam barem jedna pobeda iz duela sa Švedskom i Norveškom.

Da najpre objasnimo da bi sa šest bodova naši fudbaleri bili prvi u grupi i tako se direktno plasirali u A diviziju gde su najjače evropske reprezentacije poput Nemačke, Španije, Engleske, Holandije…

Međutim, Srbija će morati da gleda kako da izvuče barem jednu pobedu u ovom ciklusu Lige nacija zbog daljeg učešća u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Šeširi za žreb kvalifikacija su na programu 9. oktobra i određuju se na osnovu učinka u Ligi nacija. Za sada smo u projekciji u drugom šeširu, ali veoma lako može da se desi sa skliznemo u treći.

To će se dogoditi ukoliko osvojimo nijedan, jedan ili dva boda, dok nam jedna pobeda sigurno garantuje ostanak u drugom šeširu pred žreb.

U sedam grupa biće po raspoređeno po pet, a u tri po šest reprezentacija. Kvalifikacije će inače početi 23. marta i trajaće do 21. novembra 2023.

Plasman među 24 najbolje ekipe obezbediće po dve prvoplasirane selekcije. Preostala četiri učesnika znaće se posle baraža u martu 2024.

Srbija će pokušati da izbori prvi plasman na Evropsko prvenstvo nakon gotovo četvrt veka, a za lakši put nam trebaju barem tri boda iz ovog ciklusa Lige nacija…

MILOJEVIĆ OTKRIVA KAKO JE DOŠLO DO SARADNJE: Želeo sam za pet do deset godina da postanem trener Crvene zvezde!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MUNDIJAL NA DLANU: Upoznaj Francusku i osvoji dres! EP13| Meridian

8 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime