Spektakularno ime koje nije dozvoljeno: Vaše dete ne može tako da se zove!

grizman-mbape-francuska-fudbal menadžer
Grizman i Mbape sarađuju i na video igrici (FOTO: Clive Rose/Getty Images)

Početkom novembra je u Francuskoj rođeno dete čiji su roditelji imali zanimljivu ideju. Trebalo je da ponese ime dvojice fudbalera koji su u Rusiji ovog leta postali šampioni sveta. Francuska je očigledno rešena da ih spreči u tome.

Francuzi su osvojili drugu titulu na Svetskim prvenstvima, nakon one od pre 20 godina. Veliki rezultat za selekciju koja je pre dve godine igrala finale Evropskog prvenstva. Slavlje je potrajalo, posebno u ovoj porodici čudnih predloga.

VEĆ ZNAMO ŠAMPIONA! ŠTA NE ZNAMO?

Gospođa se porodila pre skoro mesec dana ali su problemi nastali kasnije. Roditelji su zamislili da im se dete zove Grizman Mbape, po dvojici fudbalera koji su učestvovali na Mundijalu. To neće ići baš tako lako.

Mediji iz te zemlje javljaju da su zakoni veoma rigorozni i da ova ideja neće proći. Pozivaće se država na neke prethodne slučajeve, kada su recimo zabranili roditeljima da detetu daju ime Nutela. Ovo je po njima sličan primer.

Ukoliko ovo dođe do suda, gotovo je sigurno da će sud presuditi u korit države. Po zakonima u Francuskoj dete ne može da dobije ime koje će mu u budućnosti donositi lošu reputaciju. Nismo baš sigurni da li će imena Grizmana i Mbapea biti povod za to, ali je Francuska sigurna.

Antoan Grizman je jedan od najboljih fudbalera Atletiko Madrida a u Rusiji je bio pravi predvodnik reprezentacije. Igrao je za tim, prilagodio svoju ulogu, igrao čak i povučenije nego što je navikao. Postigao je četiri gola tokom turnira.

NEKI VAŽNI MEČEVI SE IGRAJU ZA VIKEND!

Kilijan Mbape je momak koji će godinama biti najbolji na svetu. Već sada obara mnoge golgeterske rekorde koje su postavljali Mesi i Ronaldo. Za ogroman novac je iz Monaka prešao u PSŽ, a i tamo je jedan od najboljih. Takođe je postigao četiri gola u Rusiji.

Porodica iz grada Briv u južnom delu Francuske imala je zanimljivu ideju za svog sina. Na njihovu žalost, naslednik neće moći da se zove Grizman Mbape. A ne smemo ni da zamislimo kakvu bi karijeru uspeo da napravi ako bi sa imenom dobio i delić talenta!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime