SVE ZA NOVAC Španija prodala Superkup Saudijskoj Arabiji!

10
spanija-saudijska arabija-superkup
Španija je prodala Superkup Saudijskoj Arabiji! FOTO: Guliver

Doba koronavirusa donelo je veliku finansijsku krizu u fudbalu. Izuzetak nije ni Španija koja se odlučila na jedan, prilično nepopularan, potez.

Naime, Španci su prodali prava za održavanje turnira Superkupa Saudijskoj Arabiji! Dogovor ne važi samo za narednu sezonu već sve do 2029. godine.

Sličan dogovor je već postojao sa Saudijskom Arabijom za period od 2019. do 2021. godine, ali ove sezone nije mogao da bude održan zbog zdravstvene situacije.

Ovoga puta, vreme prodaje Superkupa je prošireno pa će Arapi za održavanje do 2029. godine platiti između 240.000.000 i 320.000.000 evra!

Prema prvom ugovoru Arapi su plaćali 30.000.000 evra, ali će španski fudbal sada dobiti daleko veće prihode kako bi se kriza prevazišla i to odjednom.

Kako prenosi Marka, ugovor će biti nešto drugačiji pa će Španci morati da rade i na napretku ženskog fudbala u Saudijskoj Arabiji…

NA MARAKANU STIGLO PISMO IZ MINHENA Bajern pisao crveno-belima, Zvezda se brže-bolje pohvalila sadržajem

OBAVEZNO POGLEDAJTE:Ruža Ilić: Sudija treba da vraća fudbalerima istom merom!

10 KOMENTARA

  1. Kriza od korone i cele lose prethodne godine ne bira resenje za izvlacenje….Tako da je i ovo oblik,mada nepopularan,ali realan….samo steta sto je prodato pravo cak do 2029. godine….

  2. Polako ali sigurno arapi preuzimaju primat nad dešavanjima u sportu tj. organizaciji manifestacija, što je donekle i logično s obzirom na količinu para koju umaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime