ZVANIČNO: Dve zemlje ušle u trku za Svetsko prvenstvo 2030. godine!

3
španija-tzv. kosovo-kvalifikacije
Španija bi da bude domaćin Svetskog prvenstva 2030 godine! (FOTO: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Još nešto više od godinu i po dana ostalo je do Svetskog prvenstva u Kataru, ali to ne sprečava pojedine države da već sada podnesu kandidaturu domaćinstvo svetske smotre fudbala.

Kako je poznato da će ono tamo Svetsko prvenstvo, 2026. godine, pripasti Kanadi, Meksiku i SAD-u, mnoge države već sada “jure” da se kandiduju za domaćina SP 2030. godine.

Jedna kandidatura je već zvanično podneta i to ona Argentine i Urugvaja koji bi voleli da im FIFA simbolično na 100. godišnjicu od prvog Svetskog prvenstva (održanog u Montevideu) dodeli domaćinstvo.

Međutim, te dve južnoameričke selekcije će imati velike protivnike u vidu Španije i Portugala koji su spremni da zajednički podnesu kandidaturu.

Tim povodom su fudbaleri obe selekcije na jučerašnjoj prijateljskoj utakmici nosili majice sa natpisom “Vamos 2030” (Idemo 2030).

– Vlade Španije i Portugala žele da izraze želju i posvećenost da budu domaćini Svetskog prvenstva 2030. godine – stoji u sporazumu koji su potpisale dve zemlje.

FIFA će domaćina Mundijala 2030. godine odrediti 2024. godine, a nadmetanje i kandidature će biti zvanično uzete u razmatranje od naredne godine.

PRVACI BEOGRADA! Partizanovi klinci do titule došli u derbiju sa Zvezdom

OBAVEZNO POGLEDAJTE:Ruža Ilić: Sudija treba da vraća fudbalerima istom merom!

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime