Skoro trideset godina kasnije: Modrić sada mora da vija Francuze! (VIDEO)

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Luka Modrić je rođen u Zadru 1985. godine i prve godine svog života je proveo u okolini tog grada. Tačnije, u okolini Obrovca, gradića koji je tih godina bio većinski naseljen srpskim stanovništvom. Sve do građanskog rata na području današnje Hrvatske.

Porodica Modriće je tih godina živela u zaseoku koje je i nosilo ime po njima. Selo Zaton Obrovački je bilo većinski naseljeno Srbima i u njemu je živelo tek nekoliko hrvatskih porodica. Između ostalih i Modrići, Lukin deda po kom je dobio ime i otac Stipe.

Porodica Modrić se, kao i njihove komšije, bavila uzgojem koza. Na dalmatinskom kršu je bilo mnogo prostora za uzgoj ove životinje. Kako možemo videti na snimku koji sledi, a koji je napravljen pre skoro tri decenije, vidi se mali Luka koji pomaže.

JOŠ SAMO FINALE NA MUNDIJALU!

Zajedno sa svojim ocem na ovom snimku se vidi on kako pokušava da vrati koze ka svojoj kući. Ogroman je rizik jer su tih godina šumama oko Obrovca dominirali vukovi. Njima je bilo i veoma lako i veoma jednostavno da stignu do hrane.

Snimak koji je napravio Pavle Balenović se prvi put u javnosti pojavio u septembru prošle godine. Do tada ni autor ni Luka nisu znali da je sadašnji fudbaler na njemu. Tek nakon što je Pavle gledao neke starije snimke, postalo mu je jasno ko bi mogao biti dečak iz videa.

Momak koji je osvojio četiri Lige šampiona u poslednjih pet godina je tokom rata u Hrvatskoj napustio Obrovac. Porodica se ubrzo preselila u Zadar gde je Luka i započeo svoju fudbalsku karijeru. Uzori za to su mu bili Boban i Toti.

MOŽE LI LUKA DANAS DA POSTIGNE GOL?

Iako se možda ne seća vremena provedenog u Zatonu Obrovačkom, Modrić ima ovaj snimak da vidi kako je to bilo. Kako autor kaže, Luki nikada nije pokazao snimak. Jedina je nada da se Modrić slučajno našao u ovom delu jutjuba i pogledao sebe iz dečačkih dana.

Pavle Balenović je u Hrvatskoj dobro poznato lice. Učestovao je u snimanju nekoliko filmova, svira je u grupi Plava trava i usvojio je vuka. Vukovi su njegova opsesija, ceo život se bavi praćenjem njih i stvaranjem boljih uslova za njihov život.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime