Serija A: Leteći magarci zamalo nazad u Seriju B!

kjevo verona-novara-bankrot
Kjevo je u lošoj situaciji (FOTO: Alessandro Sabattini/Getty Images)

Pored toga što su Azuri propustili Svetski kup i nastavljaju sa lošim igrama, Juventus nikako da postane šampion Evrope, Milan nema sreće sa gazdama, Serija A je i dalje jedna od interesantnijih liga. Možda to ne važi uvek za ono što se događa na utakmicama, ali zato Kalčo retko kad omane kada su u pitanju dešavanja van terena.

Da li klubovi svoje nedozvoljene aktivnosti poveravaju netalentovanim izvođačima, ili su oni zaduženi za otkrivanje mnogo veštiji, nije sasvim poznato, ali se povremeno otkrije štošta što ne spada baš u esenciju sportske etike. Možda se ide i na količinu, pa se neki put lako prebole kazne koje se otkrivenima izriču. Uglavnom, Serija A uvek pruža dovoljno razloga da se na nju obrati pažnja. Kada nema fudbalskih, onda su dobri i koji su više ,,tehničke prirode”.

Dva za skudeto, a četiri za Ligu šampiona – Кako će se rasplesti Serija A?

Najnovija “zamena” za uzbuđenja na terenu je kazna koju je dobio Kjevo iz Verone. Leteći magarci su naime, kažnjeni sa oduzimanjem tri boda i novčanim iznosom od 200 hiljada evra znog takozvanog “lažnog računovodstva”. Kazna je usledila nakon što je klub u avgustu optužen za veštačko povećanje vrednosti, odnosno prikaz netačnog stanja profita na računima.

Suma uopšte nije mala i iznosi više od 25 miliona evra navodno stečenih u razmeni fudbalera sa Ćezenom. Radi se o tome da Kjevo ne bi mogao da se takmiči u Seriji A da nije ostvario određenu zaradu, odnosno imao određeni pozitivni bilans. Prvobitno zatražena kazna od strane tužioca je bila oduzimanje čak petnaest bodova, sa koliko je kažnjena Ćezena koja je kasnije otišla u bankrot.

Serija A mora da bude scena na kojoj se stalno nešto dešava

Kjevo se spasao zahvaljujući grešci u postupku, a pošto se tadašnja kazna odnosila na prethodnu sezonu, Leteći magarci su ostali u Seriji A. Nova kazna se odnosi na tekuću sezonu i ispostavilo se da je višestruko blaža. Pitanje je samo da li će ekipi iz Verone i to pomoći s obzirom da ne deluje posebno kvalitetno od početka lige.

Žuti se trenutno nalaze na poslednjem mestu sa jednim bodom posle tri odigrana kola. Pošto su date manje kazne i savetnicima koji su učestvovali u slučaju, može se reći da su se Leteći magarci za sada meko prizemljili. Da li će moći ponovo da uzlete, ostaje dosta neizvesno. No, kao što bi rekli mudriji navijači, važno je da se na Apeninima nešto dešava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime