Sekira u nozi, kamen u laktu: Martin Dubravka nije običan golman!

Dubravka
(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Martin Dubravka je u poslednjih godinu dana jedan od omiljenih igrača navijača Njukasla. U klubu u kojem su, čini se, baš svi protiv vlasnika Majka Ešlija, slovački golman postao je jedan od simbola onoga što bi moglo da bude.

Dubravka je u klub stigao u leto 2017. i to na pozajmicu iz Sparte iz Praga. Nakon što je oduševio, klub ga je otkupio za nešto više od četiri miliona evra, a i ove sezone je nastavio da briljira među stativama.U NOVOM EVROGOL PODKASTU SMO PRIČALI O ZVEZDI, LIGI ŠAMPIONA I LUDOM FINALU BOKA-RIVER!To je navijačima postao pokazatelj šta bi klub i Rafael Benitez na klupi tima mogli da ostvare kada bi gazda bio neko drugi nego Ešli, neko ko bi bio spreman da ulaže novac u klub. Međutim, Dubravka nije baš običan golman.

I to nema veze sa njegovim kvalitetima na terenu. Čim je ovaj Slovak jedan od interesantnijih golmana u Premijer ligi, to je znak da poseduje određeni kvalitet. Ovde se radi o nečemu daleko bizarnijem.

Naime, Dubravka je u intervjuu za britanski BBC otkrio da je kao dečak uspeo da sam sebi zarije sekiru u nogu!

Kako je objasnio, njegov otac Josef je nekada bio golman (isto kao i Martinov deda, pa on pripada trećoj generaciji golmana u svojoj porodici) i kao dečaku mu je bio pravi idol. Isticao je da je kao sakupljač lopti gledao oca među stativama na utakmicama, a taj njegov odnos prema ocu ga je doveo do greške.

‚‚Imao sam pet godina i želeo sam da oca učinim ponosnim. Video sam ga kako seče drva i mnogo sam želeo da mu pomognem, da ja budem taj koji će mu doneti drva. Padala je kiša i bilo je svuda mokro, a ja sam uzeo sekiru i rekao mu da ću mu ih doneti. Ali sekira je završila u mojoj nozi”, rekao je Dubravka prošlog meseca britanskom Dejli Mejlu.

Sekira u nozi, kamen u laktu: Martin Dubravka nije običan golman!
(Photo by Clive Mason/Getty Images)

Doktori su tada saopštili Dubravki starijem da njegov sin ne bi mogao da hoda tom nogom da je sekira otišla par centimetara iznad mesta na kojem je bila. Martin je zbog toga prestao da igra hokej, koji je do tada trenirao.

‚‚Hokej me posle toga više nije zanimao i prešao sam na fudbal. Ali najveći bol je došao sa kopčama na nozi koje sam tada zadobio. O bože! Kasnije tokom mog detinjstva sam pao na lakat i povredio se, ali nisam dopustio doktorima da ga zašiju. Zato i dalje imam kamen zariven negde u mojoj ruci”, govorio je Dubravka tada Dejli Mejlu kao da je to najnormalnija stvar na svetu.

ŠTA NJUKASL MOŽE U HADERSFILDU?

Dubravka je tokom karijere nastupao za Žilinu, njegov prvi klub, sa kojim je nastupio u Ligi šampiona u sezoni 2010/11, a nosio je i dres Esbjerga, Slovana iz Libereca i Sparte iz Praga.

U dresu Njukasla je primio 33 gola na 28 mečeva, što je izvrstan prosek za golmana tima u donjem delu tabele Premijer lige. Ovaj 29-godišnji Slovak ove sezone ima 44 odbrane u Premijer ligi, a primio je 22 gola, što je tačno dve trećine odbranjenih šuteva i 2.75 odbrana po meču.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime