“Vidić da nasledi Džaju, pa da postane predsednik UEFA”

1
Foto: Starsport

Dušan Savić, legenda Crvene zvezde, je gostovao u jutarnjem programu TV Prva.

On je došao povodom promocije knjige o njemu, ali se dotakao i goruće teme – izbori u FSS.

Svi govore kako je loše u srpskom fudbalu da je kriza i da su potrebne korenite promene, a ja ne mislim da je tako loše. Ipak imam više godina pa se sećam da i najbolja vremena nisu ništa valjala. I sad ako ništa ne valja, a nisu najbolja vremena, kako se izlazi iz krize? Tako što stavite na čelo ekipe ljude od znanja i iskustva i zato mislim da je Džaja najbolje rešenje s tim što je moj predlog bio on kao predsednik, a da Vidić bude prvi potpredsednik što bi značilo da mu Nemanja bude najbliži saradnik i da od njega uči i upozna sistem srpskog fudbala”, ponudio je Savić svoje rešenje.

Meridian ima najbolje kvote

On smatra da Vidić nema iskustva u ovom sistemu i da Vidića vidi kao predvodnika srpskog, ali i evropskog fudbala.

“Da biste napredovali morate da budete u toku svaki dan i da budete u koštac sa problemima. Žao mi je što Nemanja nije ranije ušao u taj sistem, pre 3, 4 godine, pa da se do sada uhoda jer je malo ko uradio to što je Nemanja uspeo u Mančesteru i on može mnogo da pomogne srpskom fudbalu ukoliko ima ambicija da to radi, a da kasnije nasledi Džaju na tom mestu i posle toga bude predsednik UEFA. Tako vidim Vidića u narednih deset godina. Često se dešavalo da se ljudi brzo izgube, da uđu nespremni u posao i sticajem okolnosti i nerešavanjem problema u zemljama kao našoj potrošimo ljude. Mnogo je važno da prođtete jedan put kao da idete u školu jer ne možete odmah na fakultet već prvo u osnovnu i srednju školu. Moja ideja je to, a ne znam da li je to dobro ili loše”.

Savić je istakao da nije dobro to što “neko pokušava da ih zavadi”.

“Šta nama nedostaje? Normalni i kulturni ljudi, velika imena koja znaju da komuniciraju i kada se ne slažu i da brane svoje stavove i da se normalno posle svega živi. Imamo dva tako velika imena kao kandidate za predsednika FSS, a to malo ko ima. Džaja kao najbolji igrač svih vremena u Jugoslaviji i Zvezdi, a Nemanja najbolji u inostranstvu i praznik je da se dva tako velika imena nadmeću. Neko pokušava da ih posvađa, da napravi lošu atmosferu. Glasanje je tajno i svi će imati priliku, delegati FSS, da glasaju za kandidata za kojeg misle da može da napravi neophodne promene”, istakao je Savić.

Bonus video:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime