Sautgejt je pokušao, Megvajer i dalje ne kapira kakvo je ovo takmičenje!

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Englezi su imali dobro Svetsko prvenstvo, nadmašili su očekivanja i konačno su izgledali kao pravi tim. Sve je to zasluga selektora, čoveka koji je promenio mnogo stvari. Geret Sautgejt je imao drugačiju viziju a Hari Megvajer ništa nije shvatio.

Mi smo se još pre nekoliko meseci potrudili da vam do detalja objasnimo kako će Liga nacija izgledati. Znate ko ima problema da shvati šta se tu dešava? Reprezentativci Engleske, iako u ovom takmičenju učestvuju u prvoj diviziji.

ENGLEZI IGRAJU PRIJATELJSKU PROTIV ŠVAJCARSKE!

Liga nacija je podeljena na četiri divizije i svaka od njih ima četiri grupe. Englezi su u grupi A4 i protivnici će im biti Hrvatska, od koje su ispali sa Mundijala i Španija. Sada baš i ne deluje da mogu da osvoje tu grupu a zatim celu diviziju.

Posebno ako uzmemo u obzir da nisu sigurni kakva su pravila. Tako je to barem opisao štoper Megvajer. Jedan od aduta Gereta Sautgejta u ovim kvalifikacijama pojma nema po kom se sistemu igra niti šta Englezima donosi pobeda.

Potpuno nestvarno, ali se desilo. Na konferenciji za medije pre početka takmičenja, novinarima su se obratili selector i štoper. ‘’Selektor je pokušao da nam objasni Ligu nacija. Nisam shvatio kako funkcioniše, mislim da još neki momci nisu. Na nama je samo da pobeđujemo svaki meč’’.

KVOTE ZA LIGU NACIJA SU TU!

To su bile reči štopera Lestera, čoveka koji je na Mundijalu bio jedan od heroja. Zvučale su veoma amaterski, kao da potcenjuje takmičenje koje može da im donese mnogo. Pobeda u Ligi nacija donosi mesto na Evropskom prvenstvu.

Nekadašnji defanzivac je uspeo da unese disciplinu u nacionalni tim, da promeni taktiku i mentalitet. Sada je na njemu još teži zadatak. Da igračima koje je pozvao za prvo okupljanje objasni zašto su tu. Englezi prvo igraju protiv Španije a ukoliko budu najslabiji u svojoj grupi ispadaju u B diviziju!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime