SAOPŠTENJE FSS: Sledeće sezone uživaćemo u boljem domaćem fudbalu!

FSS- kazne-nameštanje utakmica-super liga
Nove promene u FSS (FOTO: YouTube printscreen)

Fudbalski savez Srbije zajedno sa Zajednicom i klubovima pokrenuo je važan projekat o kom je informisao javnost u našoj zemlji.

Kako se navodi u saopštenju Saveza, novu sezonu domaći klubovi igraće na najsavremenijim terenima i boljim stadionima.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Jedan od najvećih problema sa kojima se suočava srpski fudbal jeste neodgovarajuća fudbalska infrastruktura.

To se pre svega odnosi na stadione koji su građeni pre više od 50 godina, ali i na terene koji su u jako lošem stanju, daleko ispod standarda koje savremeni fudbal zahteva.

Na inicijativu FSS klubovi će iskoristiti pauzu između dva prvenstva da rekontruišu svoje glavne terene i postave nove travnate podloge.

Novi tereni u skladu sa najsavremenijim zahtevima i standardima biće postavljeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Surdulici, Ivanjici, Lučanima, Šapcu…

Realizacija ovog veoma važnog projekta već je u toku, a radovi su započeti na stadionima Napretka, Partizana i Voždovca.

FSS će narednih dana potpisati ugovore sa velikim brojem klubova.

Predviđeni su radovi na sanaciji drenaže, postavljanju savremenih zalivnih sistema i nove travnate podloge najvišeg kvaliteta.

Na nekim stadionima će biti ugrađeni i grejači terena.

Mnogi klubovi će uložiti značajna sredstva i na unapređenje pratećih sadržaja (tribine, sedišta, svlačionice, semafori, pomoćni tereni…).

Pored superligaša, pomoć će dobiti i prvoligaški klubovi.

Namera saveza je da se klubovi u novoj sezoni nadmeću na novim, savremenim terenima kako bi kvalitet fudbala bio na višem nivou.

FSS će pratiti realizaciju ovog veoma važnog projekta i prezentirati javnosti više detalja u narednim danima”, navodi se u saopštenju.

MEMORIJAL GORAN BUNJEVČEVIĆ: Legende fudbala u čast velikog Bunje

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime