Sa Mitrovićem ili bez njega, Čempionšip je sve gledaniji

Fulam Čempionšip
LONDON, ENGLAND - APRIL 03: Aleksandar Mitrovic of Fulham celebrates after scoring his sides second goal during the Sky Bet Championship match between Fulham and Leeds United at Craven Cottage on April 3, 2018 in London, England. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Kakve god da su stručne i one druge kritike, bilo da su mišljenja o tamošnjem kvalitetu fudbala pozitivna ili negativna, Čempionšip i dalje ostaje jedna od, ako ne i najpopularnija druga fudbalska liga (uz konkurenciju nemačke Cvajte) i to ne samo u Evropi.

Uz one ocene koje se pojavljuju u razgovorima zaljubljenika u fudbal, a koje se odnose na visoki tempo igre i takmičarski duh koji odlikuje sve timove, kao i na uzbuđenja koje donosi liga u čijim mečevima favorit nikada nije siguran, pravi pokazatelj koliko je Čempionšip cenjeno takmičenje je porast broja gledalaca koji je zabeležen i ove sezone. U pitanju je brojka od skoro 200 hiljada posetilaca, kolika je razlika u odnosu na posećenost u sezoni 2016/17. Čak ni odlazak Njukasla u Premijer ligu nije negativno uticao na trend porasta gledanosti.

Francuska – Kvalitet za titulu, karakter za probleme

Najveću podršku je imala Aston Vila (preko 32 hiljade navijača u proseku), što je donekle i logično jer je Vila park drugi najveći stadion u Čempionšipu. Najmanje posetilaca se okupljalo na mečevima Bartona, nešto više od 4600, uz napomenu da Pireli stadion ne prima ni sedam hiljada ljudi.

Ni Serija A, ni La Liga nisu posećene kao Čempionšip

Sa ukupnom posetom od preko 11 miliona i 300 hiljada gledalaca, Čempionšip je u tom smislu treća najpraćenija fudbalska liga u Evropi. Čak ni La Liga i Serija A kao članovi Liga petice ne mogu da se porede sa ovim ostrvskim takmičenjem. Čak devet ekipa je imalo prosečnu posetu sa više od 25 hiljada navijača na tribinama. Zanimljivo je da je Stadion svetlosti, onaj na kome igra Sanderlend, imao tek četvrtu posećenost (preko 27 hiljada) iako mu kapacitet dopušta brojčano stanje od skoro 49 hiljada ljudi!

Fulam je favorit na Vembliju! To ne sme da se propusti!

Aston Vila je imala posetu skoro u dlaku isto kao i prethodne sezone, odnosno njene mečeve je ove godine gledalo stotinjak ljudi više! To se može reći i za Barton, čiji je višak ravan osmorici gledalaca! Treba reći da je u čitavom sistemu engleskih profesionalnih liga utakmice po drugi put za redom gledalo više od 18 miliona ljudi!

Aleksandar Mitrović i Slaviša Jokanović su razlog zbog čega ćemo spomenuti i Fulam koji je takođe imao veću posetu nego prethodne sezone, odnosno nekoliko stotina gledalaca više je dolazilo na Krejven Kotidž (skoro 20 hiljada po meču).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime