Ronaldo još bez gola? Bez brige, ko čeka taj i dočeka!

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Čak i onim zluradima je jasno da fudbaler kao što je Ronaldo ne može da ne daje golove, pa makar to bila i Serija A. Nema tog terena gde Portugalac može da se pretvori u ,,Homera” koji ne vidi gde je mreža, međutim, Godo se još čeka.

Juventus je pobedio i u trećoj utakmici u novoj sezoni Kalča, po staroj recepturi Masimilijana Alegrija, ali se ono neizbežno još nije zbilo: Ronaldo je i pored obilja upućenih šuteva i dalje bez recke. Sve će to sigurno doći na svoje mesto, ali se u Torinu očekivalo malo više uzbuđenja, bar na početku. To je sigurno posledica emocija koje je na Apeninima izazvao dolazak jednog od najboljeg fudbalera u istoriji igre.

Kardif je čekao 1575 dana! Gde su igrači kojima su poslednji put dali gol u Premijer ligi?

U iščekivanju erupcije, zaboravilo se da Alegri i dalje ima određeni raspored tekućih poslova, koji u Juventusovom slučaju u prethodnih skoro deceniju, podrazumeva pobeđivanje. Kada se javnost navikne da takvo stanje postane svakodnevica, onda se i na tri uzastopna trijumfa ne gleda kao na nešto posebno. Tipa: imaš u sastavu najubojitijeg strelca na svetu jednako je davanje Parmi bar pet komada.

Ronaldo ne postiže golove, ali je Juventus efikasan i bez njega

Međutim, Alegri nije ni ranije previše mario na mišljenja u javnosti, već je radio svoj posao onako kako ga je radio. Stara dama je prošle sezone i bez potugalskog napadača posle Lacija bila najefikasnija u Seriji A. U prva tri kola novog prvenstva samo je Sasuolo da više golova i to bez Ronaldovog učinka.

Ne samo to, nego se nisu naigrali ni Dibala ni Daglas Kosta. Da li je Juventus u određenim merilima isti kao Real nije previše važno. Ronaldo sigurno nije došao da bi davao golove Parmi ili Spalu, bez obzira na to što ih je u Primeri davao i ekipama tog renomea.

I neki drugi odnosi, ne samo oni na terenu, drugačiji su nego u Španiji. Juventus ne bi bio to što jeste da je zbgo jednog fudbalera potisnuo sve ostalo u stranu. Ja se ne lažemo, i bez Ronalda, Stara dama bi se prošetala Kalčom, ako ne prošetala, onda ga dobila laganim trkom.

Drugačiji način odbrane je jedan od razloga što se Ronaldo još nije upisao

Zašto uostalom čovek koji mreže trese i žmurećki, još nije stavio svoje ime na listu strelaca u Italiji? Pre svega – zato što nije ni važno, a drugi/prvi razlog je što klubovi u Seriji A igraju drugačije nego u Španiji. Odbrane po svojoj prirodi, ne ostavljaju previše prostora glavnim napadačima rivala, što kao krajnju posledicu ima rezultat da svaki od strelaca ima svoje prazan hod pre ili kasnije.

Salcburg: Mocart, skakač iz stratosfere Baumgartner i Crveni bikovi

Neka se niko ne brine, njegovi golovi će doći. Dok oni ne dođu, ne sme se zaboraviti da je Juventus tim u kojem se zna šta ko radi, kao neka savršeno precizna borbena mašina. Igra za oko za sada nije lepa, ali se skupljaju pobede. A Ronaldo? Prošle godine je u prvih osam kola postigao samo dva gola za Real, prvi tek u četvrtom. Završio je sa osamnaest pogodaka u poslednjih deset.

Nije da ima nešto nekome da dokazuje. Nije ni da Alegri to ne zna. Jer, ako bez najboljeg na svetu pobeđuješ redom i to sa rezervom u vidu neigranja fudbalera iz prve postave, šta će tek biti kad se Ronaldo razigra?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime