Ronaldo izazvao štrajk: ‚‚Od vas smo dobili samo mizeran život!”

0
Juventus Ronaldo FIAT
FLORENCE, ITALY - MAY 26: (L-R) President FIGC Carlo Tavecchio, COO FCA Alfredo Altavilla, Head Coach Italy Antonio Conte and Gianluigi Buffon during a press conference for the Unveil New Panda Azzurri Car at Coverciano on May 26, 2016 in Florence, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Bura u Italiji ne jenjava! Nakon što je u sredu stigla potvrda da je Kristijano Ronaldo novi fudbaler Juventusa, sada se taj transfer preliva i na druge sfere života na Apeninima.

Naime, radnici FIAT-a koji su zaposleni u fabrici Melfi na jugu Italije već su izdali saopštenje kojim najavljuju štrajk! Razlog za to je upravo Ronaldo i transfer vredan 100 miliona, a koji bi tokom tri godine trebalo da bude vredan ukupno 340 miliona, kada se na to dodaju njegova i plata i porezi na istu.

To je, kako oni navode, razlog za veliko nezadovoljstvo jer se ogromne sume novca troše na samo jednog zaposlenog. Već postoje sumnje da će veliki deo za transfer Ronalda biti potrošen od strane kompanije Eksor, koja je vlasnik i FK Juventus, ali i kompanije ‚‚Fijat Krajsler automobili” (FCA).

https://twitter.com/footballitalia/status/1016985396192907265

‚‚Nedopustivo je da dok se radnici FCA ekonomski žrtvuju ova kompanija troši stotine miliona evra na kupovinu jednog igrača. Nama se uvek napominje da su vremena teška, da moramo da stežemo kaiševe dok čekamo nove modele automobila koji nikada ne stižu.”

RONALDO U TORINU JE ZAVRŠETAK CIKLUSA: NOVI JUVENTUS SADA IMA SAMO JEDAN CILJ

‚‚Da li je to fer? Da li je normalno da jedna osoba zarađuje tolike milione dok hiljade porodica imaju problem da prežive? Mi smo svi zaposleni kod istog vlasnika, ali ovakva razlika u tretmanu ne sme da se nastavi”, kaže se u saopštenju.

‚‚Radnici kompanije FIAT su ovoj firmi doprinele da zarađuje velike svote novca tokom tri generacije, a zauzvrat sve što su dobili jeste mizeran život. Zbog toga, odlučujemo da stupimo u nedelju 15. jula stupimo u štrajk koji će trajati do utorka 17. jula”, zaključuje se u saopštenju radnika.

MOGU LI JUVENTUS I CR7 DO TITULE LIGE ŠAMPIONA?

Ostaje nam da vidimo kakva će biti reakcija vlasnika Juventusa. Čini se da u trenutku najveće euforije navijača Stare dame ipak nije sve tako ružičasto i da će ovaj transfer imati dalekosežnije posledice. Ipak, pitanje je i koliko će ovakav štrajk zapravo doneti promena u kompaniji koja je vlasnik Juventusa i FIAT-a.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime