Robi Vilijams, priča o Port Vejlu, srednjem prstu i klubu koji više ne postoji!

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Ceremonija otvara Svetskog prvensta je nešto slično kao poluvreme u Super Bowl-u. Događaj koji privlači pažnju ljubiteljima sporta ali ga prate i mnogi koje igra ne zanima. Juče je u Moskvi nastupio Robi Vilijams, engleski muzičar i glumac koji je ostavio upečatljiv utisak!

Robi Vilijams je rođen u Stouku na Trentu ali je njegov grad ipak Port Vejl. Neraskidiva veza sa mestom u kom je odrastao pokazivala se kroz njegov rad u decenijama u kojima stvara. Čak je i tokom otvaranja Mundijala jedan trenutak posvetio svom gradu.

DAN OTVARAJU EGIPAT I URUGVAJ!

Drugi trenutak je posvetio novinarima. Britanski mediji su ga prilično dugo stavljali u svoje tekstove. Od priče kako se prodao Rusima pa do toga da ne treba da nastupi. Poznato je rivalstvo dve zemlje koje traje već godinama.

Zapravo, intezivirano je u Francuskoj pre dve godine. Tada su ruski navijači tukli navijače Engleske gde god su ih sreli. Ovoga puta su Englezi bili oprezniji i veoma mali deo njih se odlučio na putovanje na Svetsko prvenstvo.

Bilo je tu i propratnih peckanja, od toga da je Putin diktator, da su u Rusiji svi rasisti pa do toga da treba oduzeti domaćinstvo. Kao neko ko nije poslušao nebulozne tekstove engleskih medija, na udaru se našao i Robi Vilijams.

GRUPU B OTVARAJU MAROKO I IRAN!

On je rekao da je pevanjem tokom ceremonije ispunjen njegov dečački san. Nikada nije bio dovoljno dobar fudbaler da bi učestvovao na Mundijalu, pa je mogao da se posveti pevanju. Ipak, igrao je fudbal, čak i kao odrastao.

Zapravo, napravio je svoj klub. Osnovao je Los Anđeles Vejl, ekipu koja se takmičila u amaterskim rangovima u Americi. Bila je to dobra prilika da se on i drugari istrče a da uživa u fudbalu daleko od kuće. Zapravo, u blizini svoje kuće u Los Anđelesu a daleko od rodnog grada. Čak je i grb tima ličio na Port Vejlov.

Godinama je učestvovao u humanitarnim mečevima i uvek se radoodazivao pozivu. Kao i kod svakog Engleza, prisutna je ljubav prema fudbalu. U svom timu je igrao levog beka kada god je uspevao da uklopi obaveze i nastupe za tim.

KLADI SE NA DERBI DANA!

Kada neko ovoliko voli fudbal, onda nema razloga za prodaju. Robi Vilijams se nije prodao, on je samo želeo da peva na otvaranju Mundijala. To je jasno poručio tokom svog nastupa a nakon što je ceremonija završena objasnio je svoj postupak.

Tokom nastupa je u kameru pokazao srednji prst. Odmah su krenule spekulacije, da li je to bilo namenjeno nekome u Rusiji, Engleskoj ili Americi. Robijevo ’’Uradio sam ovo besplatno’’, koje smo mogli da pročitamo sa usana objavilo je rat tabloidima u Engleskoj! Robi Vilijams je ispunio dečački san!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime