Reakcije posle žreba: “Srbija i Ukrajina sličnog kvaliteta, Portugal favorit, zadovoljni smo”

Žrebom u Dablinu odlučeno je da će reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine nastupati u grupi sa Portugalom, Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburgom, a utisak je da su u državnom timu prilično zadovoljni.

Kvalifikacioni ciklus počinje u martu, a završava se u novembru sledeće godine, a po dve selekcije iz 10 izabranih grupa obezbediće plasman na EURO 2020. godine, dok su preostale četiri karte obezbeđene za pobednike plej-ofa u Ligi nacija.

Srbija je uspela da osvoji grupu u okviru divizije B pošto je u konkurenciji sa Rumunijom, Litvanijom i Crnom Gorom osvojila 14 bodova, pa će na proleće 2020. godine imati priliku za „popravni“ ukoliko ne uzme jedno od prva dva mesta u „tradicionalnim“ kvalifikacijama.

Međutim, iz tabora reprezentacije stižu pozitivne reakcije nakon žrebanja i očigledno je da će Srbija pokušati da iskoristi prvu šansu i u novembru slavi odlazak na 60. izdanje Evropskog prvenstva koje će se održati u 12 gradova širom Evrope.

„Imamo solidnu grupu, rekao bih ujednačenu kada se radi o prve tri selekcije. Možda je Portugal favorit na papiru, ali isto tako smatram da možemo da pobedimo i Portugal i Ukrajinu. I da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Važno je da u svaki meć uđemo maksimalno ozbiljno, jer imamo kvalitet da ostvarimo cilj“, istakao je sportski direktor Darko Kovačević.

Reakcije posle žreba: “Srbija i Ukrajina sličnog kvaliteta, Portugal favorit, zadovoljni smo”
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

S druge strane, Mladen Krstajić jasno navodi da Srbija može biti zadovoljna ishodom žreba.

„Grupa možda nije toliko atraktivna, ali svakako je dobra, jaka i neizvesna. Portugal kao nosilac grupe i aktuelni prvak Evrope, odosno Ukrajina i mi, selekcije su koje će se boriti za dva mesta koje vode na EURO“, smatra Krstajić za kojeg se još ne zna da li će voditi nacionalni tim u narednom periodu.

Slično mišljenje ima i kapiten Aleksandar Kolarov koji Portugal ocenjuje kao favorita, a Srbiju i Ukrajinu stavlja u „isti koš“.

„Zadovoljni smo žrebom. Portugal je favorit, Ukrajina i mi smo sličnog kvaliteta, a Litvanija i Luksemburg kreću iz malo nezgodnije pozicije. Borićemo se sa Ukrajinom i Portugalom za prva dva mesta, bez namere da potcenimo Luksemburg i Litvaniju koje takodje imaju svoj kvalitet. Moramo dobro da se pripremimo jer se kvalifikacije održavaju praktično u svega nekoliko meseci“, rekao je Kolarov.

Domaćini EP 2020. biće Rim, Minhen, Dablin, Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Sankt Petersburg, Glazgov i London gde će se igrati polufinalni, odnosno finalni duel.

ANKETA: Koje mesto će zauzeti Srbija u kvalifikacionoj grupi za EURO 2020?

Reakcije posle žreba: “Srbija i Ukrajina sličnog kvaliteta, Portugal favorit, zadovoljni smo”
Foto: FSS

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime