TOTALNO RASULO: Susedi u problemu – raspada se fudbalski šampionat, klubovi istupaju, ne zna se ko će biti deo Prve lige!

FK Renova
Renova je pre dve godine igrala Evropu, a sada je istupila iz lige (FOTO: Guliver Images)

Totalno rasulo vlada u Severnoj Makedoniji – veliko je pitanje ko će sve igrati u elitnom rangu fudbalskog šampionata ove zemlje.

Liga bi umesto 12, mogla da broji samo deset ekipa i to sve zbog toga što je finansijska situacija katastrofalna, te pojedini klubovi ne ispunjavaju uslove za takmičenje.

Renova, koja je prošle sezone završila na petoj poziciji, već je istupila, a sada se pominje da bi slično moglo da se desi i sa Akademijom Pandev.

Akademija Pandev je izborila učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija, te 7. i 14. jula treba da igra protiv poljske Lehije. U klubu se nadaju da bi finansijska pomoć od UEFA takmičenja mogla da im olakša situaciju.

Gostivar je zauzeo mesto Renove u eliti, a veliko je pitanje šta će se desiti ako od takmičenja odustane i Akademija Pandev.

Makedonski mediji procenjuju da je tamošnjim klubovima za nastup u jednoj sezoni Prve lige potrebno oko 700 hiljada evra.

TRANSFERI UŽIVO: Turčin u Romi, Vidal sluša srce!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Aleksandar Ilić Džoker – Realno, pokidaćemo Švajcarsku u Kataru! EP 33

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime