PSŽ pod istragom UEFA zbog tri sumnjiva transfera

7
Foto: Guliver image

Novac iz Sudijske Arabije, konkretno fonda PIF kojim upravljaju četiri glavna saudijska kluba, rešio je više od jednog problema za evropske velikanE koji su se jednim potezom rešili visoko plaćenih igrača. Dobar primer je transfer Nejmara. PSŽ se zahvaljujući Al Hilalu rešio faraonske plate Brazilca (oko 40 miliona evra po sezoni) i uz to zaradio 90 miliona evra na njegovog tranferu.

To je samo jedan od mnogih razloga zbog kog je Nejmar završio na radaru UEFA, ne zbog Nejmarovog sporazuma, već zbog dogovora s katarskim klubovima, domovinom predsednika PSŽ-a Nasera Al Kelfija.

Kako je objavljeno u današnjem izdanju francuskog lista L’Ekip, transferi Marka Veratija, Abdua Dijala i Julijana Drakslera, koji su doneli su  80 miliona evra u kasu PSŽ-a su pod istragom evropske kučće fudbala.

UEFA sada istražuje moguće veze između vlasništva PSŽ-a i ovih klubova koji su kupili trojicu igrača. Strahuje se da su transferi u Al Ahli (Draksler) i Al Arabi (Dijalo i Verati) ostvareni zbog bliskih veza između vlasništva, a potencijalno i investicije iz katarske grupe koju kontroliše PSŽ.

Ako istraga UEFA dokaže da PSŽ, Al Ahli i Al Arabi imaju povezano vlasništvo, ova tri transfera bi bila jasno kršenje finansijskog fer-pleja. 

Sve te optužbe je, kako Lekip prenosi, PSŽ žestoko odbacio, izjavljujući da su operacije transfera obavljene zakonito i transparentno.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

BONUS VIDEO:

7

7 KOMENTARA

  1. Ne verujem da će uspeti išta da dokaže UEFA jer PIF fondom upravlja vladajuća Saudijska porodica a ne 4 fudbalska kluba iz Saudijske Arabije i fond ulaže u mnoge strukture života tamo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime