Psuješ? Evo penal za protivnika! Ovo samo u Italiji ima…

Penal
(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Italija nas je navikla na svakakve ludorije. Sada već davne 2006. smo imali čuveni Kalčopoli, Juventusu su bile oduzete dve titule i igrali su zbog toga u Seriji B.

Ranije ove godine smo zabeležili čitavu farsu u Seriji B, kada je liga sa inače 22 tima započela sezonu sa 19 ekipa. Neke, poput Virtus Entele, još uvek ne znaju da li nastupaju u Seriji B ili Seriji C…

Sada u nižim ligama Italije beležimo još jednu ludu situaciju. Naime, u meču sedmog ranga tamošnjeg fudbala, sudija je jednom timu svirao penal jer je igrač drugog tima – psovao?!

VRAĆA NAM SE SERIJA A!

Naime, na meču Bakigalupa i Barakude, koji je završen rezultatom 3:2, sudija Salvatore Sanđovani je stavio sebe u prvi plan. Najblaže rečeno. Igrao se 54. minut meča kada je Đanpjero Opsi, igrač Barakude, pokušavao da trgne svoje saigrače povišenim tonom, a tom prilikom je iskoristio blasfemičan izraz.

U Italiji je to definitivno najgora vrsta psovanja, zbog koje je Rolando Mandragora, vezista Udinezea, ranije ove godine bio kažnjen. Sudija je čuo tu psovku i odmah zatim pokazao na belu tačku, kao kaznu za ovakav čin.

KO OSVAJA KUP ITALIJE? HOĆE LI BITI IZNENAĐENJA?

Međutim, prema pravilima tamošnjeg saveza, sudija može da kazni igrača zbog korišćenja ‚‚uvredljivih gestova, pretnji i uvreda ili zbog čina verbalnog prestupa”. Barakuda se odmah žalila Regionalnom komitetu pokrajine Pijemont i meč će zbog ovoga biti ponovo odigran.

Kako se navodi, prava kazna trebalo je da bude indirektan udarac, a ne dodeljivanje penala protivničkom timu. Bakigalupo je u tom susretu, odigranom 4. novembra, slavio 3:2 i to pogotkom u 95. minutu susreta.

Izgleda da u italijanskom fudbalu stvarno ima svega…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime