Prosinečki: Evropsku titulu smo slavili danima

6
Robert Prosinečki-Crvena zvezda
Prosinečki otkrio kako je doašo u Zvezdu! (FOTO: Guliver images)

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Robert Prosinečki govorio je za nemački “Transfermarkt“ o trenutku kada je postao šampion Evrope.

Prosinečki je bio prvi od Zvezdinih izvođača penala u toj seriji protiv Marseja.

“Generalno, nikada nisam osećao pritisak ili strah od neuspeha u fudbalu. Kada radite nešto što volite duboko u svom srcu, osećate lakoću i određene stvari rade same od sebe. Ali zaista sam osetio pritisak u izvođenju penala.Kažu da su penali lutrija, ja kažem da pobeđuje onaj ko bolje podnese stres. Nije bilo lako biti prvi. Znao sam da ako promašim, svi će pričati o meni. Balast je bio izuzetno veliki, ali otpao je”, rekao je Prosinečki.

On je istakao da se titula slavila danima.

“Titula u najvišem evropskom klupskom takmičenju bila je od velikog značaja ne samo za klub već i za državu. Hiljade navijača nas je sa oduševljenjem dočekalo. Titulu smo slavili danima. Cela država nam se radovala, zapravo se sa mnom i dalje češće razgovaraju na ulici u Beogradu nego u Zagrebu”.

Prosinečki je iz Crvene zvezde prešao u Real Madrid.

“Nije mi bilo lako. Bilo je strašno kada sam saznao da je naša domovina u ratu, uglavnom zato što je deo porodice još živeo tamo. Molio sam ih da dođu u Madrid, ali ničega se nisu želeli odreći. Zvao sam svako jutro kako bih znao kako su. Nije bilo lako fokusirati se na fudbal, a uz to sam bio i povređen”, objašnjava legendarni fudbaler.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

BONUS VIDEO:

6 KOMENTARA

  1. Takav uspeh tesko da ćemo ilad više ponoviti … naci se u društvu ekipa koje su osvajali ovo takmičenje je i te kako velika stvar ..danima slavili pa i to je malo za takav podvig ali tad smo stvarno imali topppp igrace

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime