Prosinečki: Srbija mora da napravi kult reprezentacije

4
(FOTO:Guliver)

Robert Prosinečki govorio je o aktuelnoj situaciji u srpskom fudbalu.

Nedavno je Dragan Džajić postao novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

“Teško mi je da pričam o situaciju tamo kod njih. Džaja ima mnogo godina i ima mnogo iskustva na tim funkcijama. Što je tako važno biti predsednik Saveza?”, upitao je Prosinečki i dodao:

“Drago mi je da je Džaja predsednik. Svaki predsednik mora doneti novac i napraviti strategiju po kojoj sve mora funkcionisati. Kako se zove predsednik nemačkog, engleskog ili španskog saveza? Retki to znaju, nemojte me zaje*avati. Ne mora predsednik biti bivši fudbaler ili nešto posebno”.

Ipak, mora imati neke organizacione sposobnosti.

“Dobro, to je jasno. Ne mora dobar fudbaler biti dobar predsednik. Bivši sportista možda može samo prepoznati neke stvari. Predsednik mora samo imati organizacione sposobnosti, doneti novac i dobre odluke. Predsednici saveza najvećih fudbalskih nacija retko izlaze u javnost i retko se o njima priča. Ne kažem da Džajić neće nešto doneti ili uraditi. Kompetentan je u određenim stvarima i ima iskustvo na upravljačkim funkcijama”.

Osvrnuo se “Žuti” i na igru Srbije u Kataru, i jasno poručio šta “Orlovima” nedostaje.

“Srbi moraju napraviti kult reprezentacije. Pokušava to da uradi Dragan Stojković. Dobro je što su se plasirali na SP jer ih godinama nije bilo nigde, a stalno smo pričali da su imali dobre igrače u velikim klubovima. Nisu mogli dugo da naprave reprezentaciju, nije bilo rezultata. Opet je na poslednjem SP-u do izražaja došao njihov mentalitet, koliko god se oni ljutili. Napravi se slika u medijima”, zaključio je Prosinečki.

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime