Preminula sportska novinarka Sanja Vujisić: Pratila je Zvezdu do evropskog i svetskog trona

Sanja Vujisić, dugogodišnja novinarka Sportske redakcije RTS-a koja je izveštavala iz Barija i Tokija u godini kada je Crvena zvezda postala šampion evrope i sveta, preminula je u 56. godini nakon duge i teške bolesti.

Ostaje upamćena po velikom broju intervjua sa najboljih sportistima, trenerima i funkcionerima u okviru evropskih federacija, kao i po tome što je 1991. godine izveštavala iz Barija i Tokija gde je Crvena zvezda stigla do najvećeg uspeha u istoriji kluba pošto je osvojila titulu Kupa šampiona i Interkontinentalni kup.

Takođe, izveštavala je i iz Atine 1995. godine na Evropskom prvenstvu u odbojci, a uređivala je i vodila emisiju „Odbojka sad“, ali i brojne druge emisije o svetskim prvenstvima u fudbalu i Olimpijskim igrama.

Sanja Vujisić je bila prva žena koja se pojavila kao prezenter sporta u Dnevniku, a više od dve decenije je pravila rubrike za Indirekt, Svet sporta, Sportski pregled i Olimpijske krugove, preneo je RTS.

Rođena Beograđanka govorila je četiri strana jezika, a savršeno znanje italijanskog stekla je na Univerzitetu “Dante Aligijeri” u Rimu.

Pre dve godine (2016), Udruženje sportskih novinara Srbije dodelilo joj je Nagradu “Branka Prelević”. U Sportskoj redakciji Televizije Beograd Sanja Vujisić je radila punih 27 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime