Premijer liga poništila odluku ruskog saveza: Igraće se napolju na minus 24!

(Photo by Epsilon/Getty Images)

Nedugo pošto je fudbalski savez Rusije saopštio odluku da preseli meč između Jeniseja i Ahmata na obližnji teren pod zatvorenim krovom zbog niskih temperatura koje se očekuju tokom narednog vikenda, čelnici ruske Premijer lige rešili su da postupe drugačije.

Najavljena sibirska hladnoća u Krasnojarsku (najniža minus 24), gde bi poslednjeplasirani tim domaćeg šampionata na Centralnom stadionu trebalo da dočeka fudbalere Ahmata, naterala je glavnu fudbalsku organizaciju da reaguje i zakaže tek šesti duel u zatvorenom prostoru u Premijer ligi još od 1993. godine.

Ipak, vodeći ljudi Ahmata usprotivili su se toj ideji pošto arena u kojoj bi meč trebalo da se odigra navodno ne ispunjava uslove za organizaciju utakmica na tom nivou, pa je direktor kluba Ahmed Ajdamirov rekao kako fudbalski organi zaobilaze utvrđena pravila.

ANKETA: Može li Zvezda do iznenađenja u Napulju uprkos zdravstvenim problemima?

S druge strane, trener Ahmata Rašid Rahimov ocenio je da liga takvom odlukom „ubija fudbal“ s obzirom da će teren, po njegovim rečima, nakon mraza u Sibiru postati „drven“, pa bi se u tom slučaju rizik od povrede u takvim uslovima „drastično povećao“.

Takođe, Ajdamirov je poručio da je klub spreman da primeni ekstremne mere i da bojkotuje meč, što su očigledno ozbiljno shvatili čelnici Premijer lige, zbog čega su odlučili da zanemare odluku saveza i „vrate“ utakmicu na Centralni stadion, uprkos tome što se očekuje ogroman minus.

Meč je na programu u subotu od 18 časova.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime