Pogrešan izvođač penala: Šta je Dijego Kosta znao bolje od Jera? (VIDEO)

(Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

Kako biste najlakše opisali Dijega Kostu? Košta je fantastičan fudbaler, jedan od najboljih napadača na svetu trenutno. Ima i ona druga strana. Sitne provokacije, prekršaji, glumatanje, sve to baca mrlju na njegove odlične partije u karijeri.

Dijego Kosta je po treći put član Atletiko Madrid. Stil koji gaji Čolo Simeone njemu odgovara i dopušta mu da daje maksimum. Iako u prvom mandatu nije igrao, drugi je obeležio svojim golovima. Bio je deo one generacije Madriđana koja je klub vratila u vrh Evrope.

URUGVAJCI IGRAJU PROTIV FRANCUZA I NADAJU SE IZNENAĐENJU!

Njegov saigrač u klubu je Koke, lokalni momak koji je ceo život posvetio jednom klubu. Seniorski debi je imao još 2008. u rezervnom timu, pre nego što je Košta stigao u klub. Već naredne sezone je prešao u prvu ekipu i do danas sa uspehom nosi crveno-beli dres.

Kosta je prvo zabeležio dva nezvanična nastupa za Brazil da bi kasnije promenio zemlju za koju nastupa. Za Španiju je odigrao 24 utakmice. Koke je po tom parametru mnogo bolji jer je, iako mlađi, sakupio čak 43 nastupa.

Obojica su bili članovi reprezentacije Španije na prethodnom Svetskom prvenstvu. Tada Španci nisu blistali i ispali su već u prvoj fazi, nakon dva poraza u prva dva meča. Koke je upisao i 20 minuta na Evropskom prvenstvu dve godine kasnije dok Kosta nije dobio poziv.

Tokom meča osmine finala protiv Rusije, Kosta je teren napustio u 80. minutu. Njegovo mesto na terenu je zauzeo Iago Aspas. Koke je odigrao svih 90 minuta regularnog toka, zatim i 30 minuta produžetaka a učestvovao je u penal seriji.

BRAZIL I BELGIJA IGRAJU DERBI!

Baš kao i Iago Aspas, promašio je penal. To je eliminisalo Špance sa turnira. Snimak koji se pojavio kasnije pokazuje koliko je ustvari traumatično bilo izabrati izvođače. Kasnije, kada je penal serija bila gotova, Kosta je imao razloga da likuje.

Na početku snimka vidimo Fernanda Jera kako sa saradnicima priprema penal seriju. Ima neke dileme ali se vidi da je u izbor Pikea, Inijeste i Ramosa siguran. U društvu njih odlučuje o ostalim izvođačima. Svoje najiskusnije igrače pita za mišljenje o Kokeu.

Razgovor prekida Dijego Kosta koji nije baš uveren u to da će njegov saigrač postići gol. Ubrzo se u kadru pojavljuje i Atletikov vezista, prepun samopouzdanja. Jedini koji u tom trenutku odmahuje glavom je napadač koji je izašao iz igre.

Kada je u trećoj seriji Koke loptu poslao direktno u Igora Akinfejeva, Kosta je pogledom potražio selektora. Slegao je ramenima, prstom pokazao na sebe i izgovorio ’’Te lo dije’’. U bukvalnom prevodu: ’’Rekao sam’’.

RUSI SU SAVLADALI ŠPANCE, DA LI MOGU I HRVATE?

Nijedan ruski fudbaler nije promašio sa bele tačke. Tokom pete serije neprecizan je bio i Iago Aspas, čovek koji je zamenio Kostu. Dovoljno razloga da se napadač prošeta terenom i dobaci nekoliko reči Kokeu i Jeru.

Treniraju zajedno, verovatno su bezbroj puta na treningu šutirali penale. Kosta je znao da će Koke loše izvesti, Kokeu samopouzdanje nije dozvolilo da sagleda situaciju. Videli smo nešto potpuno novo od Dijega, smirenost kada treba da se donesu važne odluke!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime