Plaćeniji samo Ronaldo: Aron Remzi od 40 miliona evra!

Remzi
(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Aron Remzi će 1. jula 2019. postati novi igrač Juventusa! Fudbaler Arsenala je dogovorio ugovor sa prvakom Italije i kada mu istekne ugovor sa londonskim klubom, preseliće se na Apenine.

Radi se o veoma unosnom ugovoru. Britanski Gardijan prenosi da se radi o sumi od 140 hiljada funti nedeljno, odnosno 154 hiljade evra! Remzi će potpisati petogodišnji ugovor i tako započeti novo poglavlje u karijeri, nakon 10 godina provedenih u Arsenalu.

Njemu će po slovu ugovora pripasti osam miliona evra po sezoni, ili tačno 40 miliona evra ukoliko u klubu ostane tokom svih pet godina svog ugovora. Važno je napomenuti da se ovde radi o neto iznosu, a ne bruto, te ovih osam miliona po sezoni ne obuhvata porez koji će klub plaćati na ime Remzijeve plate.

ARSENAL ZA VIKEND GOSTUJE VEST HEMU!

Ovim će Remzi postati drugi najplaćeniji fudbaler Juventusa. Ispred njega će, logično, ostati samo Kristijano Ronaldo, dok će Remzi imati veća primanja od igrača poput Paula Dibale i Daglasa Koste.

Tako nešto je moguće jer je Velšanin sebe stavio u odličnu poziciju. Njemu na leto ističe ugovor, pa ga Juventus dovodi bez obeštećenja. Time je Stara dama u mogućnosti da više novca izdvoji za njegovu platu, a Remzi profitira nakon odlaska iz Arsenala.

GettyImages 965771250
(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

Masimilijano Alegri je veliki fan reprezentativca Velsa i očekuje se da će Remzi lako uskočiti u Juventusovu sredinu terena. Tamo bi trebalo da nastupa pored Bleza Matuidija i Miralema Pjanića u veznom triju, dok bi time trebalo da najviše trpe Rodrigo Bentankur, Emre Džan i Sami Kedira. Poslednji od trojice će verovatno i napustiti klub na kraju sezone.

Remzi je u Arsenal stigao iz Kardifa za manje od pet miliona funti i u klubu je do sada odigrao 252 utakmice u Premijer ligi, postigavši 52 gola. Osvojio je tri FA kupa, a u dva finala je čak bio i strelac.

Od narednog leta će Ostrvo zameniti Italijom, a sa Juventusom bi konačno trebalo da počne da osvaja najveće trofeje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime