PIKSI ODUŠEVLJEN AKADEMIJOM TSC-A: Što nisam malo mlađi, pa da i ja treniram…

tsc akademija-dragan stojković piksi-obilazak-fss
Piksi je bio u zanimljivom obilasku (FOTO: FSS)

Dragan Stojković Piksi je u društvu direktora Stevana Stojanovića i saradnika Gorana Đorovića iz Fudbalskog saveza Srbije obišao velelepnu Akademiju i družio se sa najmlađim polaznicima fudbalske škole.

Piksi je tada izrazio oduševljenje kompleksom koji nagoveštava napredak i velike uspehe u Bačkoj Topoli.

– Prijatno sam iznenađen posle svega što sam video ovde u Bačkoj Topoli. Sama ideja, infrastruktura, kompletan koncept, sve je na najvišem mogućem nivou. Rekao bih da je to evropski standard. Čestitam svima koji su učestvovali u projektu. Svi žitelji ovog mesta, ali i svi u Srbiji moraju da budu ponosni na Akademiju koju je stvorio TSC – rekao je Stojković i dodao da je ovo odlična polazna tačka za mlade fudbalere.

– Veoma me raduje što vidim da u sklopu sportskog centra postoje i školske učionice, jer svi treba da znaju da obrazovanje i fudbal mogu i moraju zajedno. To se pokazalo i u praksi, čak i u mom slučaju. Ova deca imaju sve uslove da se edukuju i pravilno razvijaju, pa jednog dana možda i zakucaju na vrata prvog tima. Ukoliko ne postanu fudbaleri, sigurno je da će postati dobri ljudi. A to i jeste suština – dodao je Stojković.

Kako kaže, voleo bi da se to proširi i na druge gradove.

– Ako ovako nešto postoji u Bačkoj Topoli, zašto ne bi postojalo i u ostalim mestima širom zemlje. Ovo su primeri koje treba slediti i pratiti. Verujem da su ljudi u Srbiji upoznati sa fenomenalnim uslovima TSC-a, ukoliko nisu treba ih pod hitno informisati. Šteta što nisam malo mlađi, pa da mogu i ja da treniram i učim u ovim okolnostima. Ali, šta da se radi, godine ne možemo da vratimo unazad – rekao je Stojković.

POZNATE SUDIJE: Englezi dele pravdu Partizanu i Zvezdi!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Marko Ždero: Pritisak javnosti i medija da se osvoji zlato je bio preveliki!

 

7 KOMENTARA

  1. Madjari mnogo ulazu u TSC .. akademija je stvarno odlicna , mbogo mladih fudbalera i fudbaleri ima priliku da stasa tu i da postanu profesionalni sportisti kao sto su i starije generacije Tsc a

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime