Piksijev raport: “Naučili smo neke lekcije, teško je pronaći dobre ljude u srpskom fudbalu…”

1
Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi se obratio javnosti uoči okupljanja reprezentacije pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pred “Orlovima” je prvo prijateljska utakmica sa Jordanom u Beču, 16. juna, a nakon toga ono najvažnije – meč sa Bugarskom koju na klupi predvodi Mladen Krstajić.

Srbija neće moći da računa na Luku Jovića, Aleksandra Mitrovića, Aleksu Terizća, Miloša Veljkovića, Nemanju Radonjića i Mijata Gaćinovića.

Mladen Krstajić?

“On je moj prijatelj iz davnih dana. Mnogo ga volim i cenim. Izuzetno je pošten momak, što je veoma retkost. Teško je pronaći dobre ljude u srpskom fudbalu, ali ima izuzetaka. Učiniće sve da nas pobede, njihov poslednji voz, ali u svakom slučaju drago mi je da ćemo se videti. Ovoga puta kao protivnici, ali to ne menja naš odnos. Odlično poznaje našu reprezentaciju, nema nekih tajni, ali ne znam koliko će mu to pomoći. Važno mi je da znam u kojoj formaciji će igrati, koji su to igrači. Biće potrebna dobra analiza. Mi treba da se okrenemo sebi i to je ključno, tako da videćemo do 20. juna. Verujem da smo mi ti koji mogu da odigraju kvalitetno i da ćemo doći do cilja, rekao je Piksi.

Gust raspored pravi probleme svima u svetu.

“Znate kako, program je za sve isti. Imate sada Ligu nacije, kvalifikacije za EURO i jednostavno moramo da se pomirimo sa tom činjenicom. Igrači moraju da imaju slobodno, a onda da mini pripremama dođu do daha. Kalendar je takav kakav je i za sve je isti. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za Bugare i da prenesemo važne poruke igračima”.

Napadački do kraja – najavio je selektor.

“Ne odustajemo, pa ni Siti ne odustaje. Sve ekipe se trude da pokažu gde su jaki. Mi imamo takav profil igrača da bilo jako nefer da pokađu svoj talenat. Da biste pobedili, morate da date gol. Pokazali smo da uz dobru igru, možemo da stižemo do pobeda”.

Neće biti lako sa Bugarima i toga treba da smo svesni.

“Sa velikim optimizom idemo u Bugarsku. Svaki segment mora da se opravda. Mi želimo pobedu i učinićemo sve da dođemo do nje. Verujem da će ovi igrači uspeti da to iznesu. Neće biti lako”.

Filip Mladenović kasni na okupljanje, ali ima dobar razlog.

“Potpisao je za PAO i morao je da odradi preglede, tako da će malo kasniti”.

Jokić i Đoković su bili neizostavna tema konferencije.

“Pratim kako ne pratim. To su ljudi koji pomeraju granice. Jokića gledam, kao i Novaka. Ništa se ne dešava slučajno. Jokić igra sa takvom lakoćom, to je za zaista za svaku pohvalu. To je veličanstveno. Svima nama je drago”.

Nikola Čumić je dobio debitanski poziv za reprezentacija.

“Bitno je da igrači pokažu talenat. Po prvi put je Čumić iz Vojvodine na spisku i mislim da je on sa razlogom ovde. To je zaslužio. Da li će igrati, videćemo. Ono što je pokazao, meni daje za pravo da ga pozovem”.

Protiv Jordana se očekuje kombinovani tim.

“Biće tako. Sigurno neće igrati protiv Jordana ekipa koja će nastupati protiv Bugara.

Neće biti naknadnih poziva.

“Nikoga neću naknadno zvati. Tako da je to to. Ne brinite, i ovo je dovoljno. Moramo da se prilagodimo. Neke lekcije smo naučili u prošlosti, a tiču se povreda. Kada nekog bude boleo nokat, neće igrati. To smo naučili i odlučili”.

Iako je bio na spisku, Mijat Gaćinović neće biti sa reprezentacijom, takođe zbog povrede.

“Neće biti u timu zbog sloma nosa”.

O Aleksandru Mitroviću?

“Što se nas tiče, hajde da kažem da imamo probleme. Moram da to da kažem. Očekuje nas veoma važna utakmica sa Bugarima. To je prioritert svih prioriteta. Mitrović ima problem sa stopalom. To datira već neko vreme. Vrlo moguće da će imati hirušku intervenciju”.

Piksi se prvo poklonio Đokoviću.

“Na početku da čestitam Novaku Đokoviću na istorijskom rezultatu. Zaslužuje svaku pažnju. Neka nastavi sa dobrim rezultatima”.

Bonus video:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime