Petrić stao uz Vidića: “Ako za njega treba da lobiramo, ne vidim svrhu”

1
gordan petrić-fudbal-partizan
Petrićstao uz Nemanju Vidića (FOTO:Printscreen/Youtoube/RTS/Oko - zvanični kanal)

Trener Partizana Gordan Petrić siguran je da, ukoliko bi se Nemanja Vidić kandidovao za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, onda bi on to i trebalo i da bude zbog svog imena i doprinosa srpskom fudbalu.

“Ako se Nemanja Vidić kandiduje za predsednika i hoće da pomogne srpskom fudbalu, ne vidim nijednog protivkandidata sa druge strane. Ko god se od nas kandiduje. Nedimović je čovek koji razume fudbal, nemam ništa protiv toga, ali ko god se kandiduje sa druge strane, ja mislim da je Nemanja najbolje rešenje. Ko god od nas, od bivših igrača, Nemanja je najbolje rešenje. Zašto mi ne razumemo, ja to ne znam. Kada će nam to doći u glavu, ja to ne znam. To je čovek koji ima sigurno jedan miran život i nema potrebe da bude predsednik FSS, nego hoće da pomogne, da se žrtvuje. To nije nimalo laka funkcija. Šta će biti u narednom periodu, ja to ne znam. Da neko lobira za Nemanju Vidića, ne vidim svrhu”, rekao je Petrić.

Ispričao je zatim jednu sličnu situaciju u Partizanu, u centru koje je bio Peđa Mijatović.

“Ispričaću vam jednu anegdotu koja se desila 2009. godine. Bili smo na sahrani Bata Mirković i ja kada je Peđin sin umro. Tada je Peđa napustio Real Madrid. Pitao sam ga, hoćeš da budeš potpredsednik Partizana, nemaš nijednu obavezu, samo da budeš na sajtu. Drugačije, drugačija je težina. Posle dva dana je rekao “da”, jer se mi svi znamo, jer je znao i Ivana i Jokana i mene i Batu. Kada smo došli na UO, svi smo govorili svoje mišljenje. Predložio sam da predložimo Peđu za potpredsednika i oni su se pogledali svi i tadašnji predsednik ništa nije rekao. Onda mi je jedan član UO rekao: “Pa, ne možeš tako, moraš da lobiraš”. Ako treba za Peđu da lobiram, pružam ruku, zdravo, doviđenja. Tako i za ovo, ako treba neko za Nemanju da se lobira, onda smo u pogrešnom pravcu”, zaključio je Petrić.

Bonus video

1 KOMENTAR

  1. svaka mu čast mislim da mnogi dele njegovo mišljenje i to bi bilo najbolje za nas Fudbal ali šta će nama neko takav… nismo prosto navikli na pošteno i ispravno

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime