Partizan rutinom otvorio sezonu: Pet stvari koje mogu da raduju!

Suma Plzenj
(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Fudbaleri Partizana gostovali su, a zapravo igrali na domaćem terenu, u Nikšiću. Kako stadion Rudara iz Pljevalja ne ispunjava sve uslove, utakmica se igrala na stadionu Sutjeske. Partizan je rutinski stigao do pobede od 3:0 i već u prvom meču rešio pitanje prolaska dalje.

Zanimljiva formacija Partizana, odbrana koja prvi put nastupa u ovom sastavu i dva napadača. Ovako bi Partizan trebalo da izgleda i kroz sezonu, sa dva igrača u napadu i četiri vezna iza njih. Miroslav Đukić se opredelio za takav sistem i danas je dobio željeni rezultat.

KOJI SU PARTIZANOVI DOMETI OVE SEZONE?

Partizan je do pobede stigao rutinski. Mrežu ekipe iz Crne Gore prvi je pogodio Marko Jevtović sa bele tačke, nakon naivno napravljenog penala. Malo su dodali gas u drugom delu igre pa su strelci bili i Suma i Gomes, da bi onda utakmica ušla u miran period sve do poslednjeg zvižduka.

Sa tri postignuta gola i bez izgledne šanse za protivnika, Partizan se vraća za Beograd. Već sada mogu da razmišljaju o narednom protivniku i o drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Da vidimo koje su to pozitivne stvari u Partizanovoj igri danas.

Enake

Momak koji je već u prvom meču pokazao da može da drži celu desnu stranu protiv ovakvih protivnika. Nesporan je njegov kvalitet, naročito u ofanzivnom delu. Konstantno traži prostor i pokušava da napadne što se idealno uklapa u sistem Miroslava Đukića.

Bekovi su danas bili svetla tačka Partizana, koji je u Nikšiću odigrao sa pola gasa. Mnogo dobrih stvari se desilo na bokovima, kako na desnom tako i na levom. Možemo slobodno reći da se na levom desila i najbolja ali nećemo umanjiti dobru partiju Enakea.

Sačuvana mreža

Povratak u Beograd bez primljenog gola. Iako je ekipa prvi put igrala sa Stojkovićem na golu, a defanzivci nisu imali mnogo vremena za pripremu, Rudar nije stvarao šanse. Naravno, ovo nije protivnik koji sme da napravi problem Partizanu.

Partnerstvo Marković-Valijente moglo bi da donese mnogo Partizanu, da bude idealan sklop mladosti i iskustva. Učenjem od iskusnog štopera koji je igrao u jakim ligama i prošao Barseloninu školu može dosta da nauči Marković. Već smo rekli, bekovi su bili odlični a Stojković neprimetan.

Gol Gomesa

Već na debiju u novom klubu Rikardo Gomes je uradio ono što najbolje radi. Čovek je došao da postiže golove i to je uradio na veoma lep način na isteku jednog časa igre. Postavio je konačni rezultat meča i najavio Grobarima da će biti golgeterski raspoložen.

POGLEDAJ OSTALE EVROPSKE MEČEVE!

Prethodne sezone je bio najbolji strelac druge lige u Portugalu i ovo je samo nastavak njegove dobre golgeterske forme. On će u narednoj sezoni praviti partnerstvo sa Nikolićem koji nije gol igrač pa je neophodno da dobro koristi šanse.

Sejduba Suma

Igrao je na desnom krilu i odigrao jedan od boljih mečeva od kako je u klubu. Prošao je pripreme, konačno se potpuno aklimatizovao i sada više nema izgovora. Sejduba Suma mora da pokaže da je veliko pojačanje Partizana.

Partizanu je ovaj gol značio da se ne bi došlo u neizvesnu završnicu nekim slučajem. Na ličnom planu, Sumi je možda značio i više! Podstrek za dobre partije u budućnosti, možda čak i na novoj poziciji, na desnom krilu.

Zlatan Šehović

Najveći dobitak Partizana pred novu sezonu. Partizan je na kraju prethodne sezone imao tri leva beka a onda se pojavio momak iz Teleoptika i oduvao konkurenciju. Iako još uvek nema 18 godina pokazao je da može da se računa na njega.

Propustio je jednu dobru šansu ali je utisak i više nego pozitivan. Pretrčao je mnogo, bio agresivan i napadao svaki delić prostora koji mu se otvorio. Sa takvim stavom moraju u prvi tim da ulaze svi omladinci. Nekada je sama želja dovoljna da se zasluži mesto u timu. Šehović ima više od želje!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime