Partizan konačno ima zadnjeg veznog: Šćekić je izabran!

Miroslav Đukić je tokom svog mandata u Partizanu igrao bez klasičnog zadnjeg veznog i na toj poziciji koristio neke drugačije tipove igrača. Njegovim odlaskom promenila se u ova praksa u crno-belom timu. Aleksandar Šćekić je pojačao vezni red.

Reprezentativac Crne Gore je odigrao deset golova za A selekciju u poslednje dve godine. Odatle ga i poznaje Zoran Mirković, doskorašnji pomoćnik Ljubiše Tumbakovića. Po njegovoj želji je i stigao u Partizan, da donese neke neophodne stvari.

PARTIZAN PO EVROPU PUTUJE U TURSKU!

Visoki vezista stigao je u klub u finišu prelaznog roka ali je brzo postalo jasno da za njega tu ima mesta. U prilog tome govore i dvadesetak minuta u Evropi i mesto u startnoj postavi protiv Mačve. Reklo bi se da je Šćekić upravo čovek kakav je falio Partizanu.

Momak koji je u Partizan stigao iz Genčerbirligija, ekipe koja je ispala iz turske Superlige, donosi snagu crno-belima. Visok je 193 centimetra, odlikuje ga dobra skok igra, ali i dobra duel igra. Klasičan je zadnji vezni i to je uloga u kojoj se najbolje snalazi.

Njegov dolazak u ekipu oslobodio je defanzivnih zadatak Danila Pantića, pre svih, koji sada može da se pomeri unapred. Tamo gde je mnogo opasniji, tamo gde može da gradi igru Mirkovićevog Partizana. Šćekić će biti zadužen za defanzivu.

Šćekić je iz Berana, gde je i počeo fudbalsku karijeru. Išao je na pozajmice u Lovćen i Jedinstvo iz Bijelog Polja pre nego što je prešao u Bokelj. Poslednje dve godine je proveo u Turskoj, noseći dres Genčera, gde su ga i primetili ljudi iz stručnog štaba Partizana.

Bata Mirković je po dolasku u klub primetio gde bi moglo da stigne pojačanje. Zdjelar, Pantić, Kosović, pa čak ni povratnik Smiljanić nisu mogli da odgovore zadacima. Šćekić je drugačiji, defanzivniji od svih njih i čuvaće im leđa dok se gradi Partizanova igra.

Retko se korpulentni vezista pridodaje napadu, iako može mnogo toga da doprinese. Posebno u skok igri, kada može da bude meta centaršuteva. Visina i skočnost mu daju mogućnost da ugrozi gol protivnika, ali i da asistira saigračima.

PENALI U ISTANBULU?

Sa novom opcijom u veznom redu Bata Mirković dobija nove mogućnosti. Bilo da će igrati u formaciji sa četiri ili pet veznih igrača, Šćekić može da ostane kao poslednji. To će Partizanovom veznom redu dati potpuno drugo lice.

Zbog promene sistema igre svi ostali u veznom redu dobiće više slobode. Iako je još uvek prerano za ocene, možemo reći da je Mirkovićeva ideja odlična. Videćemo kako će se uklopiti Šćekić, ali za igrača tog tipa ima mesta u ovom timu Partizana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime