Ovusu za Meridian sport: Čukarički je moja kuća, najbitnije je da igramo Evropu!

10
Ovusu o ciljevima Čukaričkog u prolećnem delu sezone FOTO: Srđan Stevanović/Starsport)

Legendarni fudbaler Čukaričkog, Semjuel Ovusu nakon tri godine odsustva iz srpskog  fudbala vratio se na Banovo brdo, svoju “drugu kuću”.

Kada je iz Čukaričkog otišao u Saudijsku Arabiju pre tri godine, svi su se potajno nadali da napadač “Brđana” nije rekao svoju poslednju reč u srpskom fudbalu.

Izveštač Meridiana iz Antalije – Aleksandar Kovandžić

Ovusu je u razgovoru za Meridian Sport govorio o karijeri po odlasku iz Srbije.

“Igrao sam u Saudijskoj Arabiji u Al-Fajhi u malom gradu. Bio sam tamo tri godine. Tamo je bilo veoma lepo vreme, sunčano, toplo, 35-40 stepeni. Teško je bilo igrati fudbal malo zbog toga na tim temperaturama. Proveo sam tamo tri sezone i bilo je dobro. U prvoj sam igrao dosta dobro postigao osam golova i imao četiri asistencije. Posle je klub ispao u drugu ligu i otišao sam na pozajmicu u Al-Ahli kod Vladana Milojevića. Igrao sam samo tri meseca, ali sam na 10 utakmica psotigao tri gola i imao dve asistencije.

Interesantno, osim sa Milojevićem, jedno vreme je sarađivao i sa Vukom Rašovićem.

“Kod Milojevića je bilo dobro. Razumem srpski, on me zna još iz vremena iz Srbije. Bilo je dobro, ali eto samo tri meseca smo sarađivali. Vuk Rašović je onda došao u Al-Fajhi, imali smo pripreme u Srbiji u Staroj Pazovi. Tada sam na sedam utakmica psotigao sedam golova na pripremama, što je odlično. Kad je počelo prvenstvo izgubio sam mesto u timu zbog povrede, i zbog toga sam otišao u Čukarički.

1004155479
Po odlasku iz Čikaričkog Ovusu je igrao u Saudijskoj Arabiji (FOTO:Guliver)

Uprkos tome što se uoči Svetskog prvenstva nadao pozivu u reprezentaciju on nije usledio. Gana je na kraju zaršila nastup u grupnoj fazi, a Ovusu se nada da će  budućnosti nacionalni tim napraviti još bolji rezultat.

“Gledao sam sve utakmice. Gana ima dosta dobrih igrača. Posebno je dobar Mohamed Kudus iz Ajaksa, Bukari iz Zvezde, mnogo igrača igra u Premijer ligi, tu je Amarti, Tomas Parti i još dosta mladih igrača, imaju svetlu budućnost.

Otkrio nam je i za koga je navijao osim Gane.

“Za Argentinu. Pre Svetskog prvenstva znao sam da će Argentina da osvoji prvenstvo. Imaju odličan tim, svi igraju zajedno za Mesija. On može da igra makar do 42. godine ukoliko to želi! Zlatan Ibrahimović igra i dalje u tim godinama zašto ne bi mogao i on?

U Čukarički se vratio sa jednom željom – da zaigra u Evropi naredne sezone.

“Čukarički je moja kuća. Osećam se veoma dobro ovde. Svi zajedno igramo i trudimo se da ispunimo cilj – izlazak u Evropu. Imamo dobre igrače, igrali smo sada i dve jake utakmice protiv Legije koja igra u Ligi šampiona i Karabaga. Protiv Legije sam zadovoljan kako sam igrao u drugom poluvremenu. Čukarički ima sve što je potrebno da igra u Evropi. Da li kao treći, drugi ili prvi, znam da imamo dobre igrače i disciplinu.

Nada se i da će “kliknuti” sa Muhamedom Badamosijem, ponajboljim napadačem Čukaričkog u prvom delu sezone.

“On zna kako ja igram, potrebno je malo da se upoznamo. Imamo vremena da se uigramo na pripremama i budemo spremni za prvenstvo. Kao što sam rekao cilj nam je izlazak u Evropu, zbog toga sam došao, to je najbitnije”, zaključio je razgovor za Meridian sport Samjuel Ovusu.

10 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime