Oproštaj najvećeg u istoriji futsala: Falkao rekao zbogom!

Mandatory Credit: AllsportUK/Getty Images

Teren može da se skrati, golovi da bude manji i golman bez rukavica. Umesto ogromnog stadiona, može da se igra i u dvorani. Prilagodite fudbal uslovima koje imate, dajte mu drugačije ime i publika će opet uživati. Kada je na terenu Falkao, neće biti dileme da li će biti zabavno!

Ko vam je draži, Falkao ili Rikardinjo? Koga više voliš, mamu ili tatu? Sećate se tog pitanja, kad ste bili klinci pa dosadni komšija dođe iako vi baš i ne želite to. Po ocenama mnogih, Falkao je najbolji u istoriji ove igre.

PALMEIRAS PROTIV BOKE U KOPA LIBERTADORES!

I sada je rekao da je bilo dovoljno. Nakon što je odigrao 258 mečeva za reprezentaciju, oprostio se golovima. Postigao je 401 gol na tim susretima, a poslednja dva, da prebaci magičnu cifru koju niko ranije nije, postigao je protiv Paragvaja.

Brazilci su dobili taj meč, Falkao je postigao gol za 2:0 a kada se protivnik vratio i za 3:2. Do kraja meča su još jednim golom potvrdili pobedu. Bio je to poslednji meč jednog od najboljih svih vremena. Sasvim zaslužen odlazak u penziju.

View this post on Instagram

Fim – The End ???

A post shared by falcao12oficial (@falcao12oficial) on

Igrao je i veliki fudbal, ili je barem pokušavao to da uradi. Još 2001. godine je bio na probi u Palmeirasu, igrao je prijateljski meč ali se nije izborio za ugovor. Želeo je da proba, kaže da je slušao savete i pokušao da se dopadne tadašnjem treneru.

Četiri godine kasnije postao je član Sao Paula. Deo legendarne ekipe u kojoj su bili Rožerio Seni, Sisinjo, Dijego Lugano, Grafite… Zvanično je nastupio samo na dva ligaška meča a ekipa je u toj sezoni osvojila šampionat Paulista i Kopa Libertadores.

SAO PAULO JE FAVORIT PROTIV FLAMENGA!

Vratio se futsalu u kom je bio najbolji. Dva puta je bio šampion sveta sa reprezentacijom Brazila. Dva puta je bio i osvajač Zlatne lopte, a jednom Zlatne kopačke na tim turnirima. Četiri puta ga je FIFA proglašavala za najboljeg futsalera na svetu!

I da mi više ne bismo trošili reči na trivije o njemu i karijeri, bolje da vas ostavimo da gledate snimke. Igrao je futsal, igrao je fudbal, često i danas igra humanitarne mečeve. Pogledajte samo šta je sve ovaj čovek uspevao da uradi sa loptom.

https://www.youtube.com/watch?v=HCZEyMW25ZU

https://www.youtube.com/watch?v=sgznGKS87ks

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime