Neverovatna priča iz Izraela: Kako se zove Beitar?

WASHINGTON, DC - APRIL 27: U.S. President Donald Trump hosts Team USA at the North Portico of the White House April 27, 2018 in Washington, DC. President Trump hosted the team to celebrate their victories in the 2018 Winter Olympics. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Teško da ćete igre na svetu naići na državu sa toliko klubova koji nose slično ime. U Izraelu su to Makabi i Hapoel, ekipe koje čine skoro kompletnu prvu ligu. Poslednjih godina se za vrh tabele zakačio i Beitar, ekipa u karakterističnim žutim dresovima koja već ima i evropske izlete!

Sistem takmičenja je sličan kao u Superligi Srbije. Liga se igra uobičajeno a zatim se timovi dele u dve grupe, borba za titulu i za opstanak. Hapoel Bir Šiva je bio prvoplasiran i pred plej-of a tu poziciju je sačuvao.

BIR ŠIVA U HAIFI POTVRĐUJE TITULU!

Novi šampion Izraela će direktno u Ligu šampiona. Ligu Evrope će verovatno igrati Beitar, dobro poznati Makabi i Hapoel iz Haife. Još uvek ne znamo ko će prvenstvo završiti na drugoj poziciji jer je razlika između Beitara i Makabija samo dva boda.

Za Beitar igra i bivši fudbaler Crvene zvezde, Idan Vered. Do prethodne sezone on i legendarni Josi Benajun činili su tandem na krilima tima iz Jerusalima. Benajun je otišao a Vered igra dobro ove sezone i zapažen je kad god je na terenu.

Nisu tema ove priče ni Benajun, koji je godinama uspešno igrao Premijer ligu, ni Idan Vered koji je bio Beograđanin jedno vreme. Beitar iz Jerusalima, tj. ime tog kluba je predmet ove priče. Zapravo, ideja predsednika kluba je u centru pažnje.

DERBI ZA DRUGO MESTO NA TABELI!

Nakon političke odluke Donalda Trampa da SAD otvaranjem ambasade indirektno priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela, vlasnik kluba je odlučio da vrati uslugu. Eli Ohana je odlučio da ime kluba promeni u Beitar Tramp Jerusalim!

Klub je osnovan davne 1936. a ime je promenio na Dan Jerusalima, 12. maja ove godine. Počast ukazana biznismenu i predsedniku SAD barem za sada nije vremenski ograničena pa će biti zanimljivo videti dokle će se klub ovako zvati. Možda im ovo pomogne da u budućnosti stignu do sedme titule u Izraelu?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime