NEMAČKI VELIKANI PROTIV SUPERLIGE: Real, Barselona i Juventus ne odustaju od svog projekta “lige bogatih”!

5
oliver kan-hans joakim vacke
Oliver Kan i Hans Joakim Vacke (FOTO: Guliver Images)

Iako je prvobitni pokušaj osnivanja fudbalske Superlige propao, Real, Barselona i Juventus i dalje ne odustaju od tog projekta, a stav nemačkih klubova je ostao nepromenjen povodom toga.

Prvi operativac minhenskog Bajerna, Oliver Kan, još jednom je ponovio da je nemački klub protiv takvog projekta.

Taj pokušaj da se formira Superliga propao je pre godinu i po dana. Od tada smo iznova i iznova ponavljali da smo protiv toga – naglasio je legendarni čuvar mreže.

Iz osvajača Lige šampiona iz 1997. godine, Borusije Dortmund, takođe se protive novom pokušaju formiranja “takmičenja bogatih” i kažu da veruju u krovnu organizaciju evropskog fudbala.

Liga šampiona ima izuzetan format. Posebno će zanimljivo biti od 2024. godine. Takođe, osećamo da je UEFA u dobrim rukama, vode računa o manjim klubovima, to je veoma važno – istakao je direktor nemačkih “Milionera” Hans Joakim Vacke.

Ako je stav velikana iz Minhena i Dortmunda očekivan s obzirom na njihovo “domaćinsko” poslovanje, onda je stav Lajpciga, kluba iza kog stoji jedna od najbogatijih kompanija Red Bul, po malo iznenađujući, imajući u vidu da su nov klub na evropskoj pozornici i da bi im značili susreti sa gigantima evropskog fudbala.

Rekli smo šta smo imali u aprilu 2021. Ne želimo Superligu, naše mišljenje ostalo je nepromenjeno – rekao je izvršni direktor Lajpciga Oliver Minklaf.

PIKSIJEVA SLAGALICA ZA MUNDIJAL: Kucnuo je čas, sutra poznat širi spisak “Orlova” za Svetsko prvenstvo!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PARTIZAN vs. VIRTUS BOLOGNA – EUROLEAGUE ROUND 3 – NBA 2K23

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime