Oglasio se Nedimović zbog nameštanja utakmica

3
(FOTO: Pedja Milosavljevic / DeFodi Images)

Potpredsednk Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović prokomentarisao je skandal oko nameštanja utakmica u Superligi Srbije.

FSS je u finišu prošle sezone kaznio Kolubaru oduzimanjem devet bodova zbog nameštanja utakmica u domaćem šampionatu, što je značilo i selidbu kluba iz Lazarevca u niži rang.

Iz Kolubare su se žalili na tu odluku, te se još uvek čeka konačna odluka zbog koje je početak nove sezone u Superligi Srbije pomeren za 28. jul.

“Nema tu neke velike filozofije, trenutno se odvija arbitraža u vezi Kolubare, trebalom bi odluika da bude 21. jula, ostavili smo sedam dana lufta, mada očekujem da odluka bude donesensa ranije i da sezone počne 28. jula. Verujem da će arbitraža doneti ranije, odluka UEFA je da su utakmice Kolubare nameštene, sada upadamo u veštu merketinšku igru. Prema statutu FSS, svi imaju mogućnost da se brane, to su posebne institucije FSS, ovo se prvi put dešava oko dokaznog postupka, nije džaba tužilaštvo donelo odluku”, rekao je Nedimović u jutarnjem programu TV Prve.

On nije isključio mogućnost da se Kolubara nađe u elitnom društvu.

“Ako se to slučajno desi, to su doneli oficiri za integritet. Ako se poništi odluka koji je doneo FSS, to će biti krajnja tema u skupštini u subotu, imaćemo nove ljude koje će doneti odluku”, kazao je Nedimović.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Iz UEFA je stigla nova prijava o nameštenoj utakmici, ovoga puta između Radničkog iz Niša i Napretka.

“Pre nekoliko godina su stalno stizale prijave iz UEFE, to će biti veoma teško i niko se ne ljuti zbog toga mi na tim greškama učimo i ko je doneo takve odluke on će odgovoarati. Tačnije oni koji se bave pravnom regulativpom, svako mora da radi svoj posao, pa i ja. Moramo da se borimo protiv nameštanja, moramo da isteramo do kraja. Ima i prvoligaških utakmica za koje se sumnja da su nameštene”, otkrio je Nedimović i kako se nalaze dokazi:

“Postoje posebni organ koja sarađuje sa UEFA i koji šalje dokument od 50 strana, vi ako to nije dokaz mora te da odbacite. FSS nije policija da upada po kućama, vi očekujete da će neko da prizna da je nameštao”.

Bahar bez Kataija na Zenit – šansa za Zvezdino dete

BONUS VIDEO:

3 KOMENTARA

  1. Odakle UEFA dobija dokaze o tim nameśtanjima? Ili ih i nema nego nas za džabe drmusaju ili neko ko zna za nameštanja prijavljuje u UEFA anonimno, u svakom slučaju FSS mora da nadje načina kako to da stručno proveri

  2. Realno mnogo se loseg radilo ,i ako je za nauk trebalo bi da se i za odredjene postupke plati odredjena kazna,da se to vise ne ponavlja!!!Ali na zalost riba od glave smrdi,tako da puno jos toga treba dovestri u red da bi funkcionisalo kako treba!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime