Navijači Betisa ubacili igračke u teren i oduševili svet!

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

Betis je u subotu na svom stadionu dočekao Eibar. Osvojen bod u tom meču bio je dovoljan da se sačuva šesta pozicija na tabeli. Ukoliko situacija ostane takva zeleno-beli tim će ponovo igrati u Evropi. Meč poslednjeg kola obeležile su igračke koje su navijači Betisa ubacili na teren.

Stadion Benito Viljamarin je četvrti najveći stadion u Španiji. Ispred njega su na listi samo dva stadiona u Madridu i stadion Barselone. Zanimljivo, Betisov stadion je za skoro dvadeset hiljada veći od stadiona Ramon Sančes Pishuan, na kom igra gradski rival.

KLADI SE NA ŠPANCE!

U meču 17. kola La Lige, Betis je gledalo skoro 50.000 navijača. Iako je kapacitet za celih deset hiljada veći, retko zeleno-beli uspevaju da ga napune. Ukoliko će im navijači češće biti ovakvi, stvarno nije potrebno da ih bude više nego protiv Eibara.

Bio je to meč koji je otvorio subotnji program u Španiji. Prva utakmica je počela u 13:00, a Betis je ubrzo stigao do prednosti. Teljo je asistirao a Sanabrija pogodio za prednost tima iz Sevilje. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Tada je nastala pometnja na tribinama. Svi navijači domaćeg tima uzeli su ranije pripremljene plišane igračke i ubacili ih u teren. Dok je trajala pauza između dva dela igre, teren je bio prekriven medama, zekama i ostalim životinjicama.

Razlog je human, naravno, jer će sve igračke biti prosleđene ugroženim porodicama. Stižu nam praznici, potrebno je napraviti novogodišnje paketiće, a ovo je jedan fantastičan način da ceo klub učestvuje u projektu. Betis je pronašao način da se oduži zajednici.

Sećamo se da je prošle sezone nešto slično ovome uradio Ekselsior. Tada su navijači na gostovanju u Roterdamu bacili igračke ka decu koju je Fejnord ugostio na meču. Igračke koje su prikupljene na taj način proleđene su deci koja su se u tom trenutku lečila.

BETIS GOSTUJE NAJSLABIJEM TIMU U LIGI!

Betis je ove sezone veoma dobar. Trenutno su šesti u prvenstvu, prošli su grupnu fazu Lige Evrope, a i u kupu su još u konkurenciji. Ne tako davno je na njihovom Viljamarinu igrala i reprezentacija Španije. Sada su našli način da budu korisni široj populaciji, što bi trebalo da bude misija svih klubova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime