Napoli još nije odustao, Juventus ne sme da zaspi!

Napoli
(Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

Način na koji je Napoli primio udarce u trci za Skudetom su i više nego surovi, s obzirom na to šta je sve ova ekipa do sada prikazala i kakav se fudbal igra pod Vezuvom.

Protiv Rome je pošlo naopako bukvalno sve što je moglo, dok je Juventus je nešto ranije uradio ono što oduvek najbolje radi – slomio srca i nade svojih protivnika na najokrutniji mogući način.

Napoli je i dalje vodeći tim u Seriji A, ali sada to vođstvo iznosi samo jedan bod. Ako se ima uvidu da Juventus ima meč manje, slika tabele može da se tumači i kao puki privid. Bjankoneri 25. februara nisu odigrali meč sa Atalantom u Torinu zbog loših vremenskih uslova.

Maurisio Sari ni sam nije siguran kako je došlo do poraza od Vučice. Napoli je u tom susretu imao 27 šuteva od čega čak 13 u okvir gola. To je više nego dvostruko bolji učinak od Rome nad kojom su na sličan način dominirali i u posedu lopte.

SERIJA A – spala knjiga na Napoli i Juventus

Jedan od razloga bi mogao da bude to što je Marek Hamšik zbog bolesti igrao manje od pola sata. Možda je u psihološkom smislu uticala i prevelika želja da se osvoje važni bodovi.

Napoli sada mora težim putem

Kao da već nije bio dovoljno težak, napada na Skudeto će sada morati da ide još ,,džombastijim” putem. Dobro je poznato koliko je Stara dama brutalna kada ,,nanjuši krv”. Napoli sada ne samo da nema prava na grešku, nego će po svemu sudeći, morati u direktnom okršaju sa Bjakonerima da pokaže od kakvog je materijala.

Ogroman pritisak je nešto na šta mora da se računa na San Paolu. To uostalom ide u rok službe svakoj ekipi koja se upusti u duel sa Juventusom. Kao da već nije dovoljno jak samim tim što se titula čeka još od vremena kada je Dijego Maradona šetao ulicama Napulja.

Sari o dresovima Napolija: Mislio sam da ću umreti!

Uspeh u prevladavanju date situacije je najbolji pokazatelj da li je ekipa zrela za najveće domete.

Napoli igra odličan fudbal, u to sumnje nema. Sari je iz svog brojčano ograničenog sastava izvukao maksimum i za to zaslužuje sve pohvale. Sezona je međutim, suviše duga da slabije karike ne bi pucale pod neprestanim opterećenjem.

Juventus poznat po pobedničkom karakteru

Najvažnije u ovom trenutku je da napoli poraz od Rome prihvati kao jednokratnu lekciju, ma koliko bolna bila. Ekipa je i dalje u samom vrhu i sa velikim šansama da stigne do trofeja. Na tom putu će verovatno morati da se savlada Juventus koji je po ko zna koji put pokazao da pored fizičke, taktičke i ostalih sportskih aspekata pripremljenosti, poseduje enormne količine mentalne snage koja mu iz godine u godinu donosi prevlast na Apeninima.

Posle poraza od Rome, Napoli mora da pobedi Inter na San Siru!

Napoli ne sme da pokaže ništa manje u tom smislu ako želi da preuzme tron. Na terenu ova ekipa nema čega da se plaši, dakle, u igri je psihologija. Ključna stvar je zadržavanje poverenja u sopstveni način igre koji na kraju može da donese mesto u istoriji pored slavnog Argentinca.

U Napulju se još nije odustao od velikog slavlja.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime