Mrkela najavio Zvezdine bombe za Ligu šampiona

1
mitar mrkela-crvena zvezda
Mitar Mrkela (FOTO: Starsport)

Mitar Mrkela je govorio o novim pojačanjima Crvene zvezde, Piteru Olajinki Marku Stameniću, koji će od leta igrati na Marakani.

– Uvek mislimo na sadašnjost i budućnost. Angažovali smo igrače kojima ističu ugovori na leto, uradili smo to sada jer nam propisi dozvoljavaju. Reč je o dva kvalitetna igrača, sigurno će biti pojačanja. Olajinka je dugo u Slaviji, najbolji je strelac tog kluba u evropskim takmičenjima. Krilo je, brz, može dobro da odgovori i zahtevima špica. Marko je mlad, moderan centralni vezni. Igrao je za Kopenhagen i u Ligi šampiona, dolazi sa određenim iskustvom. Njegova prednost je da ima i srpski pasoš jer mu je otac rodom iz Novog Sada, a i bonus je – rekao je Mitar Mrkela za Sportki žurnal.

Skauting služba Crvene zvezde, predvođena Markom Marinom, pratila je Olajinku i Stamenića.

– Uspostavili smo kontakt, prihvatio je da mu Zvezda bude sledeći klub. Olajinka ma izuzetne atletske sposobnosti, brzinu i visinu, dosta dobro igra glavom. Stamenić se pojavio tokom ove sezone, pokazao je zavidan nivo. Dolazi takođe iz velikog kluba, bori se za za titulu. Mlad je i ima prostora da napreduje. Želimo da podmladimo i ubrzamo ekipu. Marko ima sve kvalitete defanzivnog veznog igrača, dobro organizuje igru i ima prenosne lopte. Sve što smo tražili dobili smo o njemu.

Poručuje Mrkela da je evropska pozicija Crvene zvezde olakšala pregovore:

– U poslednjih nekoliko godina smo porasli kao klub i na UEFA listi. Sada smo na 40. mestu, što je veliki uspeh. Sledeće sezone ćemo verovatno biti u Ligi šampiona, to je privlačno za sve. Pregovaračka pozicija nam je bila olakšana.

1 KOMENTAR

  1. Radi se punom parom u zvezdi i treba da se dovedu na leto nova pojacanja sto jača ekipa to bolje svakako ,sledeće sezone imaju obaveza u evropi i vreme je da pruzimo nešto više

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime