Mreža Hadersfilda je uvek bila puna kad god se za to pitao Fulam!

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Odavno su poznati svi razlozi zbog kojih se u Srbiji od početka ove godine Fulam prati više nego ikada ranije. Dva najveća razloga imaju ime i prezime, a oni su Aleksandar Mitrović i Slaviša Jokanović.

Međutim, koliko god je bilo zadovoljstvo gledati ekipu u kojoj su dvojica Srba vodila glavnu reč u prvom delu ove godine, ono je sada nešto manje, prvenstveno zbog ,,vizuelne” razlike u položajima koje je Fulam prethodno zauzimao u Čempionšipu i sadašnjeg u Premijer ligi. Nekako je mnogo lakše podići pogled prema vrhu, nego prema dnu, ali kako se to često čuje, usponi i padovi su sastavni deo sporta.

Nekada Bobi Zamora, a sada Mitrović: Fulam – Barnli 2010!

Već je konstatovano da se kao najveći problem ekipe sa Krejven Kotidža pokazalo to što ne može da odbrani svoj gol. U prvih nekoliko utakmica ta činjenica nije imala toliko uticaja na ostale segmente igre, ali se vremenom ,,promaja” koja duva u odbrani, počela negativno da odražava i na ostatak ekipe. Jedna od žrtava je i Mitrović koji je posle odličnog povratka u Premijer ligu, napravio pauzu od nekoliko mečeva bez gola.

Nažalost, ni raspored ne ide na ruku ekipi Slaviše Jokanovića. Hadersfild bi po svemu trebalo da bude pravi rival za vađenje, ali situacija nije baš takva. No, bez obzira što i domaćinu u ovom susretu gori pod nogama, on ima veliki problem kada je u pitanju Fulam. Ta ,,sitnica” je predstavljena u vidu deset poslednjih utakmica u kojima Hadersfild nije uspeo da pobedi svog današnjeg protivnika.

Fulam je bez poraza od Hadersfilda više od dvadeset godina

Štaviše, Terijeri su bez trijumfa nad Crno-belima u celom 21. veku, a loš bilans se proteže i dalje u prošlost. Prošle sezone se timovi nisu sastajali jer su timovi igrali u različitim ligama, a Hadersfild poslednjih okršaja ne želi ni da se priseti. U sezoni kada su obe ekipe uspele da obezbede plej-of, Fulam je u oba duela Terijerima naneo pravu katastrofu.

Prvi susret u Londonu je završen petardom u mreži gostiju (5:0), dok je meč na Kirklizu okončan sa ,,samo” četiri uspešna šuta u okvir gola domaćina (1:4). Međutim, Hadersfild je na kraju te sezone obezbedio promociju u Premijer ligu tako što je bio najbolji u plej-ofu, dok je Fulam izgubio od Redinga.

Kvote za duel na Kirklizu se nalaze ovde!

Inače, u spomenutih deset mečeva Fulam je Hadersfildu dao čak 25 golova, istovremeno primivši samo pet. Jedan od strelaca iz poslednja dva okršaja je i kapiten Fulama Tom Kerni koji je na Kirklizu dao jedan gol. U sastavu je i tadašnji dvostruki strelac Stefan Johansen, dok je Skot Meloun sada član Derbija. Kada su u pitanju golovi sa Krejven Kotidža, dvostruki strelac Kris Martin je prešao u Hal, Lukas Piazon je u Čelsiju, Tomas Kalas igra za Bristol Siti, a u sastavu Slaviše Jokanovića se zadržao samo Kevin Mekdonald.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime