MILOVAN JOVANOVIĆ: Nisam verovao u Muslina i reprezentaciju, ali su me demantovali!

Naš gost u Tipovanju sa poznatima bio je Milovan Jovanović. Poznati novinar i analitičar pričao je sa nama o Crvenoj zvezdi, Partizanu, reprezentaciji…

Kao i mnoge koji su pratili dešavanja u srpskom fudbalu i njega je iznenadio plasman dva naša tima u Ligu Evrope.

Naravno pratio sam dešavanja što se tiče Zvezde i Partizana. Ulazak oba tima u Ligu Evrope za mene je veliko iznenađenje. To je dobro za srpski fudbal i za našu zemlju, ali za mene je pre svega ulazak Crvene zvezde u Ligu Evrope veliko iznenađenje.

Naravno Liga šampiona je još uvek misaona imenica za bivšeg prvaka Evrope i sveta, ali možda se i to promeni u narednih nekoliko godina“, smatra Jovanović.

On je večitim rivalima dao podjednake šanse za prolazak grupne faze Lige Evrope iako smatra da je za nijansu teži put crveno-belih.

Rano je govoriti o tome, naravno šanse su 50:50 i što se tiče Crvene zvezde i što se tiče Partizana. U nešto boljoj poziciji je Partizan jer je u nešto lakšoj grupi. Crvena zvezda je dobro odigrala u Kelnu, još uvek je sve otvoreno“, dodao je Jovanović.

Kada je reprezentacija u pitanju naš gost nije krio da mu se imenovanje Slavoljuba Muslina za selektora nije učinilo kao dobar potez.

Ja sam u nekoliko navrata govorio da po meni reprezentacija Srbije teško može da ode na Svetsko prvenstvo. Smatrao sam da imenovanje Muslina za selektora loš potez. Smatrao sam da on ne zaslužuje da bude selektor.

Muslin je ipak uspeo da sklopi ekipu i ta ekipa je napravila rezultat. Nisam verovao da možemo na Svetsko prventvo, ali i Muslin i reprezentativci su me demantovali. Od 2010. godine i SP u Južnoj Africi nas nema veoma dugo i tragično bi bilo da propustimo i ovo“, dodao je Jovanović, a kada su u pitanju njegove nade za sam Mundijal, on je jako skroman.

Sam odlazak na Svetsko prvenstvo je ogroman uspeh u ovom momentu. Treba biti realan, sve ostalo osim odlaska na SP bi bilo ogroman uspeh“, zaključio je Jovanović, a na kraju je odigrao jedan humanitarni tiket, sa našeg specijalnog humanitarnog naloga na mobilnoj aplikaciji.

Da biste videli šta je naš gost prognozirao pogledajte ceo video, sabskrajbujte se na naš jutjub kanal i nastavite da nas pratite!