Mertezaker rekao ’’zbogom’’, na terenu ga nasledio otac!

(Photo by Clive Mason/Getty Images)

Iako je zvanično otišao u penziju još na kraju prošle sezone, Mertezaker je priredio sebi oproštaj sada. Tokom ove reprezentativne pauze, tamo gde je velika karijera počela, pozdravio se sa fudbalom. Bili su tu njegovi prijatelji ali i otac koji je ušao u igru!

Per-Mer ili BFG, kako su ga zvali navijači Arsenala, karijeru je počeo u Hanoveru. Proveo je u tom timu 11 godina, igrajući za mlađe kategorije, rezervni tim i najbolji sastav. Naravno, dom Hanovera je bio najbolje moguće mesto za oproštaj od fudbala.NOVI EVROGOL PODKAST JE UJEDNO I NAŠ PRVI KVIZ – IGRAJ SE SA NAMA I JAVI NAM SVOJ REZULTAT!Čovek koji je sa reprezentacijom bio šampion sveta okupio je svoje prijatelje i podelio ih u dva tima. Jedni su bili igrači Hanovera, nekadašnji saigrači iz ranije faze karijere. Dres druge ekipe nosili su svi ostali prijatelji a tu je bilo mnogo poznatih imena. Njih je sa klupe predvodio Arsen Venger.

NAREDNI PROTIVNIK ARSENALA JE LESTER!

Visoki Nemac je prvi deo igre proveo u crvenom dresu u kom su igrali domaćini. Na pauzi je promenio stranu i pojačao sastav Arsena Vengera, koji je po imenima bio daleko zvučniji. Veći deo meča je na golu tog tima bio Tim Vize, čovek koji se bavi američkim rvanjem.

Isticao se Klasnić na jednoj strani i Hanke na drugoj. Ako vas zanima rezultat, on je bio 10:9 za ekipu u belim dresovima. Postavio ga je Klaudio Pizaro, nekoliko minuta pre kraja meča. Ali, to nije bio i poslednji zanimljiv trenutak.

HANOVER GOSTUJE U LEVERKUZENU!

Per Mertezaker je u 89. minutu napustio teren, sa suzama u očima. Oproštaj pred navijačima koji su ga voleli bio je emotivan a takva je bila i izmena. Na teren je utrčao njegov otac koji ima 67 godina. Bio je to jedan veoma emotivan trenutak.

Fudbaler koji je tokom karijere osvojio kup Nemačke sa Verderom i pet trofeja u Arsenalu, povukao se na kraju prošle sezone. Jedan od poslednjih poteza Arsena Vengera u londonskom klubu bilo je njegovo postavljanje na mesto trenera u akademiji.

VERDER IGRA PROTIV ŠALKEA!

’’Dragi ljudi, ovo je bio fantastičan oproštaj. Nisam mogao ni da zamislim da ću ponovo igrati na ovom stadionu, pred ovakvim navijačima. Hvala vam, mnogo mi je značilo da baš ovde kažem ’’zbogom’’ fudbalu’’, izjavio je Mertezaker nakon revijalnog meča.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime