MERIDIAN U KATARU: Brazilska samba ispratila stadion “974” u istoriju! (VIDEO)

4
stadion 974-katar-svetsko prvenstvo
Stadion "974" još uvek nije demontiran! (FOTO: Meridian)

Ekipa Meridiana je prisustvovala poslednjoj utakmici odigranoj na montažnom stadionu “974” u Kataru na Svetskom prvenstvu, gde je Brazil savladao Južnu Koreju sa 4:1.

Stadion izgrađen je od recikliranih kontejnera za transport robe, a ima ih 974, pa zbog toga i  nosi takvo ime, a takođe je to pozivni broj za Katar. On je jedan od osam terena na kojima se igraju utakmice Mundijala.

Ovaj objekat je po mnogo čemu drugačiji od ostalih stadiona, koji su ugostili učesnike  Svetskog prvenstva, a posebno se izdvaja od ostalih  što će on biti rastavljen nedugo posle turnira.

Juče je poslednji meč odigran na njemu i on je završio svoju fudbalsku misiju, posle samo 16 dana i ukupno sedam odigranih utakmica, a upravo poslednja je bila juče odigrana u okviru osmine finala – gde je Brazil savladao Južnu Koreju sa 4:1.

Prvi zvaničan meč na Svetskom prvenstvu odigrali su Meksiko i Poljska (0:0), a pored toga i reprezentacija Srbije je odigrala poslednje kolo protiv Švajcarske, gde je naša selekcija završila nastup na Svetskom prvenstvu porazom – 3:2.

S obzirom da su u Dohi i tokom zimskog perioda u godini temperature visoke, na svakom stadionu ugrađene su klime, kako bi uslovi za igru bili prijatni, to se ipak nije dogodilo i na stadionu “974”, pa shodno tome su svih sedam mečeva odigralo u večernjim terminima od 19 i 22 sata.

Ono što mnogi nisu znali, tu je odigrano i šest mečeva FIFA Arab Kupa 2021. godine. 

Meridian je sa tribina ovog zanimljivog stadiona pratio utakmicu Brazila u kojoj je preko 40.000 navijača moglo istinski da uživa u čarima “najvažnije sporedne stvari na svetu”. Karnevalska atmosfera Rija i vatreni Brazilci na tribinama uz ritam sambe najavili su završnicu u velikom stilu i stadion je ispraćen u istoriju uz kišu golova.

Zanimljiva činjenica je ta, da će kompletan objekat “u delovima” biti isporučen nekoj od članica FIFA. Kako su saopštili organizatori, oko 270.000 navijača iz raznih delova sveta pratilo je mečeve na stadionu “974”. 

Objekat odlazi u istoriju, ali se Mundijal nastavlja, a već danas nam slede mečevi osmine finala između Španije i Maroka od 16 časova, kao i Portugal – Švajcarska od 20 časova.

OPŠTI HAOS U KATARU: Samjuel Eto nokautirao navijača (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Katar uzivo | Japanski i  hrvatski navijaci predvidjaju rezultat | Svtesko Prvenstvo u fudbalu

 

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime