Medved i ruski fudbal – kombinacija koju nismo želeli da vidimo!

Pred početak treće lige u Rusiji imali smo neverovatnu situaciju. Loptu je glavnom sudiji susreta uručio medved. Nema baš mnogo reči kojima bi mogla da se opiše ovako bizarna situacija jer smo sigurni da ni vi ni mi nismo u životu videli nešto slično.

Grad Pjatigorsk se nalazi između Krasnodara i Mahačkale, u blizini Vladikavkaza. Blizu je granica sa Jermenijom a ovo područje je poznato po prelepim planinskim pejzažima. Region je poznat zbog fudbalskog uspona Anžija, dobrih sportskih izdanja klubova iz Krasnodara ali i Sočija, olimpijskog mesta.

Pjatigorsk ime duguje planinama koje ga okružuju jer bi bukvalno prevedeno sa ruskog ime ovog grada bilo ’’pet planina’’. Gde su planine tu je i medved, životinja koja je simbol Rusije, pokazuje snagu i divljinu sa kojom Rusi vole da se poistovećuju.

Događaj koji je skrenuo pažnju na niželigaški fudbal u Rusiji desio se pred meč treće lige Jug. Sastali su se domaći Mašuk i gosti iz Nazranja, ekipa Angušta. Meč je završen rezultatom 3:0 za goste i sada su timovi poravnati na tabeli. Dele 12. mesto na tabeli sa 27 bodova.

TREĆA RUSKA LIGA JE U PONUDI!

Dok su igrači bili postavljeni na centru terena i čekali početak meča, čovek je doveo medveda. Medved je bio miran, očigledno je treniran za takve i slične situacije. Sva udruženja za zaštitu životinja zgrožena su onim što su videli.

Medved je aplaudirao, držao loptu i prosledio je sudiji ovog meča. Svi su se ponašali kao da je to što se dešava sasvim normalno. Nije bilo prijatno gledati izmučenu životinju koja pravi potpuno neprirodne pokrete. Životinja koja treba da bude strah i trepet izgledala je nemoćno.

Elisa Alen, direktora PETA, izjavila je da ’’Medved kao simbol Rusije ne treba da bude ovako ponižavan’’. Po vestima koje pristižu, Rusi su imali ideju da i na otvaranju Svetskog prvenstva prirede sličan performans ali je FIFA to kategorički odbila.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime