Veliki rival poručio: Srbija je favorit

2
Foto: Starsport

Mađarska je pobedom nad Bugarskom startovala kvalifikacije za EURO, a selektor Marko Rosi istakao je da je Srbija favorit grupe u kojoj je i njegova selekcija.

“Očigledno je da je Srbija favorit u grupi. Za nas je još rano. Utakmica koja će pokazati našu pravu ulogu u grupi će biti protiv Crne Gore u junu. Vidite i sami da su iznenađenja na svakom koraku, Kazahstan je od 0:2 došao do 3:2 protiv Danske. Nema lakih pobeda. Pogotovo u grupi kao što je naša”, rekao je Rosi za italijanske medije.

Selektor Mađarske posebno je izdvojio nekolicinu svojih reprezentativaca.

“Mađarska ima nekolicinu fudbalerima kojima ide jako donbro i koji su spremni za iskorak u karijerama. To su Roland Šalaj, Atila Salaj i Dominik Soboslaj. Ovaj poslednji, naš kapiten, je već spreman za neki od top klubova evropskog fudbala”, smatra Italijan.

Meridian ma najbolje kvote

On se dotakao i naturalizacije igrača i njihovog pozivanja u nacionalnu selekciju, što je sve češća pojava u evropskom fudbalu.

“Pravila to dozvoljavaju. Pogledajte Nemačku koja je pre 30 godina bila isključivo sastavljena od igrača nemačkog porekla, a sada je tu mnogo Turaka. Verujem da je Manćinijev izbor da pozove Matea Retegija bio isključivo motivisan nedostatkom igrača na toj poziciji i nekim povredama. Ako tako bude i u budućnosti, ne vidim problem da reprezentacija Italije zove igrače koji nisu u prvom planu u svojoj zemlji”, zaključio je Rosi.

Nagelsman iz Haife: Totalna ofanziva i borba bez pardona – može li Zvezda sa njim u Ligi šampiona?

BONUS VIDEO:

 

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime