USKORO SUĐENJE: Zdravstveni radnici ponovo u optuženičkoj klupi zbpg smrti Maradone

Dijego Armando Maradona-Argentina-dres
Nastavlja se suđenje zbog smrti Maradone (FOTO: Guliver images)

Osmoro zdravstvenih radnika izaći će pred sud u argentinskom gradu San Isidru zbog optužbi za sudelovanje u ubistvu iz nehata Dijega Armanda Maradone koji je 25. novembra 2020. preminuo u 60. godini.

Sud je prihvatio optužnicu podignutu u aprilu ove godine protiv grupe medicinskih stručnjaka, koja ukazuje na nedostatke i nemar u zbrinjavanju jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Između ostalih, na klupi će se naći neurohirurg i porodični doktor, doktor iz klinike, psihijatar, psiholog I šef medicinskih sestara i bolničara.

Maradona je preminuo usled prestanka rada srca, dok se oporavljao u svom domu na severu Buenos Ajresa od neurohirurškog zahvata. Slavni Argentinac je patio od problema sa bubrezima i jetrom, srčanih i neuroloških tegoba i zavisnosti od alkohola i lekova.

Optuženici će se braniti sa slobode, a za stvari koje su im stavljene na teret sudija im može izreći zatvorsku kaznu u visini od osam do 25 godina.

Prema navodima tužilaštva, osobe zadužene za brigu o Maradoni su „protagonisti neviđene, potpuno manjkave i nepromišljene kućne nege“ i počinile su „niz improvizacija, loših odluka i propusta“.

Optuženi psiholog, doktor i medicinska sestra tokom saslušanja branili su svoje postupke za koje su tvrdili da su bili unutar delokruga njihovog područja i kompetencija. Leopoldo Luke, Maradonin porodični doktor, izjavio je da se „ponosi sa svim što je uradio“, navodeći da je „pokušao da pomogne“ Maradoni.

Datum početka suđenja još nije određen.

SRBIJA SE OBRUKALA, SELEKTOR ZADOVOLJAN: Dobro smo igrali, moram da pohvalim momke!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: ZVEZDA ODBRANILA TRIPLU KRUNU: FMP MERIDIAN – Crvena Zvezda (59:71) | Atmosfera i proslava titule

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime