Maks Kilmen, Premijerligaš i futsaler, istovremeno!

Slika preuzeta sa sajta FA Engleske

Da li biste voleli da igrate u Premijer ligi? Naravno, zašto bi iko propustio takvu šansu. Neki od najbogatijih klubova, najzvučnija imena svetskog fudbala, puni stadioni, prenosi u većini svetskih zemalja. Maks Kilmen će možda dobiti šansu da zaigra na toj velikoj pozornici, potpuno iznenada.

U životu ovog momka mnoge stvari su se desilo na veoma neobičan način. Do pre samo nekoliko dana, tj. do kraja prethodnog prelaznog roka, on je igrao za tim koji nije u potpunosti profesionalan. Mejdenhed junajted je ekipa koja se takmiči u petom rangu.

Sigurno vam je dobro poznata iz kladioničarske liste. Klub se takmiči na stadionu Jork Roud, koji ima kapacitet od 5.000 mesta. Osnovani su davne 1870. godine što znači da će uskoro biti 150 godina postojanja ovog malog kluba.

ŠTA VUKOVI MOGU PROTIV ŠAMPIONA?

Junak ove priče, Maks Kilmen igrao je na poziciji levog beka u tom timu. Ima 21 godinu, bio je redovan član u postavi petoligaša i primetio ga je Vulverhempton. Naravno, retko se dešava da igrač iz tako male sredine ode na veliku pozornicu. Kilmen će zato u rezervni tim.

Poslednjeg dana prelaznog roka je potpisao ugovor sa Vulvsima i nosiće njihov dres, doduše u ligi rezervnih timova. Transfer u tim iz najjače lige u Engleskoj završio je karijeru Maksa Kilmena u drugom sportu, futsalu.

On je prethodnih nekoliko godina, debitovao je sa 18, nosio dres reprezentacije u sportu koji je kod nas sve popularniji. Naravno, mi smo u ovom sportu mnogo bolji od netalentovanih Engleza. Zapravo, Engleska nema nikakve uspehe u futsalu.

Oni su propustili sva dosadašnja Evropska i Svetska prvenstva i pitanje je kada će se pojaviti na bitnom takmičenju. Možda ovaj slučaj baci malo pažnje i na sport koji je dovoljno sličan fudbalu a opet ima neke prednosti.

Maks Kilmen je do sada 25 puta oblačio dres reprezentacije. Kako sam kaže, ta karijera je sada pri kraju. ’’Nemam više vremena da se posvetim futsalu, treninzi su mi naporniji i imam svakodnevne obaveze. Žao mi je što neću igrati za Englesku ali hoću da postanem profesionalac’’, rekao je Kilmen.

PROTIV ČEKIĆARA ĆE BITI LAKŠE!

Prethodne sezone je zabeležio 33 nastupa u dresu Mejdenheda a odigrao je i jedan meč ove sezone. Karijera koja je krenula pozajmicama u sedmoligaške timove, sada je na vrhuncu. Debitovao je za rezervni tim Vulverhemptona protiv rezervista Redinga.

Liga rezervnih timova je podeljena u dve divizije, prvu igraju one najbolje škole fudbala u Engleskoj dok se u drugoj nalaze malo slabiji timovi. Vulvsi igraju drugu diviziju. Vukovi su zabeležili remi u prvom kolu sa Redingom, u meču sa četiri viđena gola. U drugom kolu su ubedljivo (4:1) savladali VBA. Futsaler je odigrao svih 180 minuta!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime