Ludilo Kupa Estonije – Flora sa tri tima i polufinale protiv omladinaca?!

Flora

Ako do sada niste imali prilike da se upoznate sa fudbalskim kupom Estonije, sada je krajnje vreme da to učinite. Ovo neverovatno takmičenje se, u najmanju ruku, kosi sa velikom većinom uobičajenih pravila, a u središte priče je Flora, aktuelni šampion države.

Fudbalski savez Estonije očigledno smatra da kvantitet uvek ima prednost u odnosu na kvalitet, pa su se time vodili i prilikom organizovanja svog kup takmičenja. Naime, u ovom takmičenju učestvuje neverovatnih 98 timova!

Da stvar bude luđa, mesto u ovom takmičenju izgleda da ima svako ko može da skupi 11 igrača, jer su se u žrebu našli i mladi timovi određenih klubova. Tako je ekipa Flore imala tri učesnika – prvi tim, ekipu za igrače do 21 godine i ekipu za momke do 19 godina!

MUNDIJAL 50: ŽOAO SALDANA – REVOLUCIONAR, KOMUNISTA I NAJVEĆI PROTIVNIK PELEA

Koliko su stvari neuobičajene u ovom takmičenju govori i da je ekipa Vimsi JK dobila direktno mesto u drugoj rundi – i to kao trećeligaš – a u prvoj je igrao njihov rezervni tim, koji nastupa u rangu ispod. Nimalo začuđujuće, Vimsijev rezervni tim je u toj rundi izgubio sa 13:0.

Ili recimo Hiju Junajted, sedmoligaški klub, u prvom kolu je izgubio Paine Linameskonda, člana elitne divizije, sa neverovatnih 27:0! Linameskondov treći tim – da, treći tim! – savladao je u toj istoj rundi drugi tim Parnu JK-a sa čak 12:1!

Štaviše, od početka sezone u Kupu Estonije se čak 13 puta desilo da neki od timova postignu 10 ili više golova. A bilo je i slučajeva sa 16, 17 ili 18 pogodaka jednog tima.

ROMA ŽELI PLASMAN U LIGU ŠAMPIONA, A NA PUTU IM STOJI JUVENTUS!

Ipak, ono što je takođe fascinantno jeste polufinale koje je odigrano juče. Levadija jeste savladala takođe člana prve lige Narvu Trans sa 5:0, ali onaj drugi meč je bio daleko zanimljiviji. Flora se plasirala u finale trijumfom od 9:3 protiv – Flore U21?!

Da, šampion Estonije je put do završnog meča našao protiv sopstvenog sastava, a izvesni Erik Sorga je klincima pokazao ko je gazda postigavši sedam golova!

Sve što možemo da zaključimo jeste da nismo iznenađeni što su seniori uspeli da trijumfuju, a čini se i da smo sada dobili novu dimenziju u razgovorima o regularnosti takmičenja…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime