Lotito: Odbio sam 100 miliona za Sergeja, nismo hteli da ga prodamo ovog leta

1
lotito-fklacio-sergej
Lotito (Foto: Federico Proietti/ESPA-Images PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxONLY - ZUMAcs12 20200202zafcs12236 Copyright: xESPAxPhotoxAgencyx)

Prilično je kontroverzna ličnost Klaudio Lotito. Važi za tvrdog pregovarača koji je ovog leta jedva prodao Sergeja Milinkovića Savića. I kako sam kaže učinio je to – teška srca.

Govorilo se o tome i ranije. Želeo je Lotito da od Milinkovića Savića stvori legendu Lacija. Nudio mu i novi ugovor, međutim zov arapskog novca je jednostavno bio prejak.

Otišao je reprezentativac Srbije u Al Hilal za ugovor života što je zabolelo predsednika Lacija i uticaju figuru u italijanskom političkom životu.

“Njegov izbor je bio lične prirode. Mi nismo želeli da ga prodamo, već smo mu ponudili važnu ulogu i visoka primanja, ali još pre kraja prošle sezone nam je rekao da želi nove izazove”, naglasio je Lotito.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Napominje Lotito da je u prošlosti za Sergeja odbijao mnoge unosne ponude iako se govorilo da će sigurno završiti u nekom od najvećih timova u Evropi.

“Zbog čega Sergej nije otišao u top klub? Mi nismo dobili konkretnu ponudu za njega, bila je samo jedna i to od italijanskog tima čije ime ne želim da otkrivam. Ponuda je bila veoma unosna budući da je iznosila preko 100 miliona evra (šuškalo se ranije da je u pitanju Milan, prim.aut.).

Priznaje Lotito i da je pre nekoliko godina Milinković Savić bio blizu napuštanja kluba, ali da nije hteo da ga pusti pošto nije mogao da dovede adekvatnu zamenu.

“U prošlosti smo odbijali ponude jer sam se obavezao Inzagiju, a takođe nismo imali vremena da nađemo adekvatnu zamenu”, zaključio je Lotito.

Da podsetimo, ovog leta je Sergej Milinković Savić otišao u Al Hilala za 40.000.000 evra, dok je on sam izboksovao ugovor vredan 20.000.000 evra godišnje.

Bonus video:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime