Lopetegi je dobio otkaz: Svetsko prvenstvo počinje sutra a Španija nema selektora!

djulen lopetegi-sevilja-produzetak ugovora-real madrid-toni kros
Lopetegi nije zaslužio otkaz u Realu? (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Bilo je iznenađenje kada smo saznali da će Lopetegi biti novi trener Reala. Još veće kada smo saznali da u savezu nisu oduševljeni tim potezom. Radio im je iza leđa, ili je to samo izgovor, pa su odlučili da mu uruče otkaz! Španija sada nema selektora!

Saznali smo pre nekoliko dana da je Đulen Lopetegi naslednik Zidana. Na klupi madridskog giganta će pokušati da ponovi rezultate kakve je poslednjih godina beležio Francuz. U ovom slučaju, koji traje već nekoliko nedelja sve je veoma neobično!

Prvo, nismo očekivali da ode Zinedin Zidan. Njegova šokantna odluka uslovila je dalja pomeranja. Florentino Peres je imao dovoljno vremena da bira a zna se da uvek želi najbolje. Iako nema mnogo trenerskog iskustva, Lopetegi mu je zapao za oko zbog dobrog posla u reprezentaciji.

ŠTA MOGU SADA, BEZ SELEKTORA?

Sa nekadašnjim golmanom Reala i Barselone lako se dogovorio. Ko ne bi voleo da sedne na klupu Reala iz Madrida. Posebno ako mu nije ugrožen posao u reprezentaciji, jer se očekuje da sve strane imaju malo strpljenja.

Nekadašnji reprezentativac Španije, koji je tri puta stajao na golu Baskije, očekivao je više razumevanja. Fudbalski savez nije gledao blagonaklono na njegove pregovore sa Realom. Smatraju da su izigrani i im je radio iza leđa, umesto da ih obavesti.

To je moglo da stvori probleme u svlačionici pa je Lopetegi odmah želeo da se sazna za dogovor. Praktično su istovremeno obavešteni savez i svi svetski mediji. Takav potez se nije svideo novom predsedniku saveza.

KOLIKO ĆE PORASTI KVOTA NA ŠPANIJU PROTIV PORTUGALA?

Iako su poslednjih dana igrači, a isticali su se Ramos i Inijesta, pokušavali da mu spasu posao, to nije išlo. Saga je svoj epilog dobila jutros, kada smo saznali za konferenciju Španije. Bilo je mnogo najava, od toga da će na njoj biti selektor, predsednik saveza, neki od igrača…

Na kraju je sve potrajalo vrlo kratko. Nakon nekoliko dana odlučivanja Španija je ostala bez selektora. Turnir u Rusiji počinje sutra utakmicom Rusije i Saudijske Arabije. Španija ima dan više za pripremu jer prvi meč igra u petak. Ko će ih voditi, još uvek nikome nije jasno!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime