Ljajić primanja od kluba preusmerava za ojačanje medicinskog tima Novog Pazara

1
FOTO: Starsport

Zauvek će minula nedelja ostati urezana u sećanju navijača Novog Pazara. Pristalice kluba iz istoimenog grada žive sopstvene snove. Na “Džaizkoin Arenu” stiglo je najveće pojačanje u istoriji kluba, “sin” Novog Pazara i nekadašnji reprezentativac Srbije Adem Ljajić.

Kada je delovalo da poznatije ime od Sejdube Sume nije i neće zadužiti plavo-belu opremu, uprava je uspela da iznenadi kompletnu sportsku populaciju.

Doček. Više od četiri hiljade ljudi. Emocija. Smeh, suze, pa opet smeh. Bakljada i pesma. Sve to u samo nekoliko sati. Čista romantika na delu. Spekulisalo se da li je spreman da se odmah priključi ekipi, a onda demant onih koji nisu verovali. Ulazak sa klupe, nekoliko kontakta sa loptom i odmah evrogol za pobedu protiv Napretka.

U međuvremenu, pojavile su se informacije u javnosti da Ljajić ne želi novčanu nadoknadu za svoj doprinos voljenom klubu. Vest da Adem neće zarađivati apsolutno ništa potvrdio je i predsednik kluba, legendarni Bajro Župić.

Ipak, kako nalažu propozicije takmičenja određena od strane Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice timova Super i Prve lige, svi igrači prijavljeni u informacioni sistem KOMET, moraju imati zaključen Profesionalni ugovor.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Klubovi fudbalere registruju na A (najviše 30 igrača – profesionalaca) i B listu (mladi igrači na koje se potencijalno računa tokom sezone).

Baš prema pravilima, bez ikakvog izuzetka, prijavljen je i Ljajić, ali uz napomenu da su Župićeve tvrdnje potpuno tačne i istinite.

U džentlmenskom dogovoru sa čelnicima kluba, prvenstveno generalnim sekretarom Fikretom Međedovićem, Ljajić je prijavljen na minimalnu zaradu (oko 46.000 dinara). Igraču su obezbeđeni svi uslovi koje zahteva Ugovor o radu, porez i doprinosi, ali Adem je odlučio da sav novac preusmeri na dodatno angažovanje medicinskog stafa u klubu i poboljšanja njihovih uslova rada – saznaje Meridian sport.

Klub će u vidu spomenutog novčanog iznosa dobiti dodatnu pomoć, doplatu, u angažovanju novajlija na poziciji fizioterapeuta i masera.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime