Lige petice: Hadersfild prebrinuo prvenac, a šta je sa ostalima?

(Photo by Gareth Copley/Getty Images)

Možda nije baš morao protiv Fulama zbog Jokanovića i Mitrovića, ali je Hadersfild pobedom na Kirklizu skinuo jednu veliku muku sa dnevnog reda. Autogol nesrećnog Fosu Mensaha mu je naime, doneo prvu pobedu u Premijer ligi ove sezone.

Brige za Terijere ostaju pošto je ova ekipa i dalje u zoni ispadanja, ali je barem vazduh nešto lakši za disanje. Inače, u istom kolu je do prvog trijumfa došao i Njukasl, samo što su Svrake svoju utakmicu sa Votofrdom odigrale dva dana ranije. Hadersfild se u Premijer ligu plasirao prethodne sezone i tada imao devet pobeda i uz Svonsi najmanji broj postignutih golova (28).

Što se tiče Čempionšipa, najkasnije je do prve pobede stigao Ipsvič (6. oktobar).

Italija

Lige petice su tako po tom pitanju ,,spale” na Kjevo pošto Leteći magarci još nisu obradovali svoje navijače. Štaviše, Kjevo je u minusu jedan bod zbog izrečene kazne od strane italijanskog saveza. Ekipa iz Verone prethodne sezone nije bila uopšte loša i zauzela je trinaesto mesto sa 40 osovjenih bodova.

Stanje ni u Seriji B nije posebno bolej za neke ekipe, očajni Livorno je tek pre par nedelja stigao da zabeleži svoju prvu pobedu.

Francuska

Francusko prvenstvo se odvija prema prognozama kada je u pitanju borba za titulu, koja će izgleda ostati tamo gde je i bila. PSŽ ima sve pobede a dao je skoro dvostruko više golova od ostalih najefikasnijih timova pojedinačno. Nekadašnji konkurent Monako grca na začelju i čeka bolje dane sa Anrijem, ali nisu Kneževi poslednji koji su ostvariliu prvu pobedu, jer ta čast pripada Gengamu (29. septembar).

U drugoj francuskoj ligi to je Nansi koji je prvo i jedino slavlje dočekao istog meseca kad i Gengam.

Nemačka

Hanover je jedan od tri tima koji u Bundesligi imaju samo jedan trijumf do sada. Međutim, ova ekipa ga je ostvarila najkassije u konkurenciji u kojoj su još Štutgart i Dizeldorf, pošto je do pobede čekala do prve nedelje oktobra.

Hanover je i prethodne sezone imao problema, ali je uspeo da ostvari devet pobeda i ostane van zone ispadanja.

U Cvajti je najsporiji bio Magdeburg (30. septembar).

Španija

Primera je u fokusu zbog posrtanja Reala iz Madrida, ali su u pitanju standardi za velike klubove, ne za one koji su u dnu tabele. Blizu dna je i Atletik Bilbao koji ima samo jednu pobedu kao i Ueska i Rajo Valjekano, ali je ekipa iz predgrađa Madrida do prvog trijumfa stigla tek polovinom septembra.

Segunda je ponajbolja druga divizija u onkurenciji sa ostalim zemljama. Čak pet timova ima po dve pobede, što trku za opstanak čini veoma interesantnom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime